Karta

Flyg till Tyskland

Romantiska slott, livliga storstäder och ölfester som lockar människor från hela världen. Tyskland är en populär destination året runt och känd för sitt rika kulturliv och enorma utbud av nöjen för alla smaker. Landet är en favorit bland fotbollsfantaster som kommer hit för att se några av Europas bästa lag. Tyskland lockar även många gayturister, inte minst till städer som Berlin och Cologne. Det tyska landskapet är mycket skiftande med alperna i söder och de vackra sandstränderna i norr. Ön Sylt är en besöksfavorit och har fått smeknamnet ”Tysklands svar på The Hamptons”. Landet är även känt för sina vackra skogar så som Harz och Schwarzwald (Svarta skogen). Flyg till Tyskland och upplev ett enormt utbud av shopping, restauranger från alla världens hörn och hotell för alla smaker.

Resor till Tyskland

Visum

Nej

Säsong

Året runt.

Ta sig runt

De tyska vägarna håller hög standard och hyrbil är därför ett bra alternativ. Tänk dock på att trafiken på motorvägarna kan vara hektisk. Det är förbjudet att tala i mobiltelefon under körning. Det går också att ta sig runt i landet med både bussar och tåg. I storstäderna är kollektivtrafiken väl utbyggd med allt från tunnelbanor till lokalbussar. Många tar sig också runt på cykel i storstäderna. Landet har inrikesflyg.

Öppettider

Affärer håller generellt öppet 09.00-18.00 måndag till fredag. Lördagar stänger mindre affärer klockan 16.00. Stormarknader och köpcenter har generösare öppettider.

Dricks

Avrunda upptåt på taxinotan och lägg på fem procent på restaurangnotan.

Information och nödfall

Nödnummer:

Polis: 110

Brandkår och ambulans: 112

Sveriges ambassad i Tyskland

Rauchstraße 1

10787 Berlin

Tel: +49 30 50 50 60

Sevärdheter (topp 5)    

1. Brandenburger Tor

Berlins mest kända symbol hittar man på Pariser Platz.

2. Neuschwanstein

Ett magnifikt slott i de bayerska alperna, uppfört 1869. Slottet, som varit inspiration till Disneys Törnrosaslott, ligger utanför Füssen i södra Tyskland.

3. Berlinmuren

Gränsmuren mellan Västberlin och Östberlin blev en symbol för kalla kriget och är en av landets viktigaste historiska sevärdheter.

4. Kölnerdomen

En gång var denna katedral i Köln världens högsta byggnad. Detta imponerande bygge tog hela 632 år att göra klart.

5. Europa-Park

Landets största temapark öppnade redan 1975 och lockar över fem miljoner besökare från hela världen varje år.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 80,5 miljoner

Valuta

euro (EUR)

Landsnummer

49

Religion

Majoriteten kristna.

Tidsskillnad

Ingen

Officiellt språk

Tyska 

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.