Karta

Flyg till Bangkok

Bangkok är kontrasternas stad och en av Asiens största metropoler. Här blandas moderna skyskrapor med traditionella matmarknader, skrangliga tuk tuks med snabba Skytrains och lyxiga dyrgripar med plastiga kopior. Thailands huvudstad är en perfekt destination för dig som vill äta gott, festa länge och soppa loss, men det är också en utmärkt utgångspunkt för den som vill upptäcka mer av detta magiska och exotiska land.

Visum

För resenärer med svenskt pass: 
Vid inresa över landgräns erhålles visering för 15 dagar
Vid inresa via internationell flygplats erhålles visering för 30 dagar
För aktuell reseinformation: klicka här.

Säsong 

Thailand har tre säsonger; den varma perioden mellan mars och maj, regnperioden mellan juni och oktober och den svala perioden, som rekommenderas för turister, mellan november och februari.

Ta sig runt

Mikrobussar är bekvämare och snabbare än lokalbussarna. Biljetter köps ombord. Flodbuss och flodtaxi är ett mer spännande och effektivt fortskaffningsmedel. Taxi är billigt och bra, liksom Bangkoks tunnelbana.

Öppettider

Butiker: De flesta har öppet sju dagar i veckan mellan 10.00 till 22.00. Banker håller öppet måndag till fredag 09.30 till 15.30.

Dricks

Dricks är inget måste i Thailand, men har servicen varit bra kan du lägga på 20 till 50 baht.

Information och nödfall

Turistpolis: 1699
Ambulans och polis: 191

Svenska ambassaden i Bangkok: First Pacific Place, 140 Sukhumvit Road. Tel: 02-254 49 54.

Sevärdheter

Marknaden Chatuchak

6000 småbutiker med allt från helstekta grisar till väskor och silke hittar du på Bangkoks största marknad Chatuchak som har öppet lördagar och söndagar mellan klockan 07.00 till 18.00. 

Wat Po

Thailands största tempelkomplex hittar du vid Chao Phrayafloden. Här finns hundratals Buddhastatyer och den välkända 46 meter breda Guldbuddhan.

Matmarknaden Sukhumvit Soi 38

På långa plåtbord uppställda på trottoaren serveras äkta Thailändska rätter till otroliga priser. Här kan du äta dig mät och belåten för knappt 150 baht.

The Emporium

Enormt shoppingcentrum med lyxbutiker, spännande inredning och en härlig matmarknad. Värt ett besök även om du inte tänker shoppa.

Pak Khlong Talad

Blomstermarknaden är en fröjd för ögonen och en utmärkt plats att köpa hem presenter på. Här säljs även rökelser, snacks och andra små ting till låga priser. 

Hotell i Bangkok

Hitta billiga hotell i Bangkok

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Bangkok

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Bangkok: Bangkok Suvarnabhumi och Bangkok Don Meung.
Gulf Air, Oman Air, Batik Air, Bangkok Airways, Scoot, Norwegian, GoAir och Thai VietJet Air flyger alla direkt till Bangkok.
Den billigaste månaden att flyga till Bangkok är april.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.