Karta

Flyg till Polen

Polens storstäder är fyllda med historia och ett kulturutbud som lockar besökare från hela världen. Flyg till Polen och upplev sjöriket Masurien i nordost, de vita sandstränderna i norr och de mäktiga Karpaterna i söder. I Polen kan du besöka och övernatta på sagoslott och herrgårdar, avnjuta landets rejäla husmanskost och besöka lyxiga spaanläggningar till en bråkdel av priset här hemma. Vintersporter, hästresor och vandringar är några populära turistaktiviteter i Polen, liksom shopping i storstäderna. I den polska huvudstaden Warszawa finns ett stort utbud av restauranger, nattklubbar och hotell i alla prisklasser. Här hittar du också några av landets populäraste sevärdheter; den gamla stadskärnan och det imponerande Kulturpalatset.

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum till Polen. Pass eller nationellt ID-kort ska kunna visas upp vid inresa.

Bästa tiden att resa till Polen

Polen lockar besökare året runt. Kuststäderna lockar flest under sommarmånaderna medan landets södra delar och städer som Zakopane lockar flest besökare under vintern. Storstäderna Warszawa, Wroclaw och Krakow är populära året om.

Flyg till Polen

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Polen och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Från Sverige finns det ett flertal direktflyg till Polen och städer som Gdansk, Warszawa, Katowice, Wroclaw, Lublin, Krakow och Poznan. Flygbolagen SAS, Norwegian, Wizz Air och Ryanair är de som har direkta flyg till Polen från bland annat Stockholm Arlanda, Landvetter i Göteborg och Malmö Airport.

Resor till Polen

Via Skyscanner kan du även jämföra priser på hotell och på så sätt sätta ihop din egen resa till Polen. Vår hotell-sökmotor är helt gratis och inkluderar både budgethotell och mer lyxiga alternativ i sin jämförelse. Skyscanner tar inte ut någon extra avgift för bokning av resor till Polen.

Allmänt om att resa till Polen

Dricks

I Polen ingår dricks i notan, men det är vanligt att man lägger på 10-15 procent extra vid restaurangbesök och 10 procent extra på taxiresor.

Öppettider

De flesta affärer i Polen håller öppet vardagar mellan 11.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-15.00. Större köpcenter har generösare öppettider och det finns också närbutiker som håller öppet dygnet runt.

Resa runt i Polen

Tåg är ett populärt transportmedel i Polen, tågnätet är väl utbyggt och biljetterna är billiga. Det är också lätt att resa runt med bil i Polen, vägnätet har moderniserats de senaste åren och i dag håller majoriteten av landets vägar god standard. Hyrbil är därför ett utmärkt transportalternativ, men tänk på att trafiken i många delar av Polen är tät och kan uppfattas som intensiv. I storstäderna är bussar ett mycket billigt och smidigt sätt att resa runt med. Taxi är billigt och lätt att få tag på.

Nödnummer

Allmänt nödnummer i Polen: 112

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Invånare

Cirka 38,5 miljoner.

Valuta

Zloty

Språk

Polska

Religion

Majoriteten av polackerna är katoliker.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.