Våra första steg mot hållbarhet

Vi har gjort det till vårt uppdrag att leda hela världens övergång till moderna och hållbara resor. Vi ligger ännu i startgroparna, men har satt oss i sinnet att påverka positivt. Här är några av de förändringar vi gör.

Vi ger dig grönare valmöjligheter

Du talade om att du vill ha mer information om hur de olika flygturerna påverkar miljön. Nu när du söker ser du etiketten ”Grönare val”, som markerar de flygturer som släpper ut mindre koldioxid. Över 10 miljoner resenärer det senaste året har redan valt flygsträckorna med minst utsläpp i sin färdplan.

Res med gott samvete

Vi sammanför resebranschen

Travalyst står under ledning av hertigen av Sussex, men även andra globala branschledare som Trip.com Group, TripAdvisor, Booking.com och Visa är också med. Vi har gått ihop genom en gemensam passion för resor och en gemensam tro på att de verkligen kan vara en kraft för det goda.

Genom Travalyst kan vi säkra en positiv framtid för kommande generationer på resmål och i lokala samhällen i alla delar av världen. Det handlar både om att bevara naturresurser, lätta på trycket på mycket välbesökta resmål och hitta mer verkningsfulla sätt att minska och kompensera för koldioxidutsläpp i samband med resor.

Vi vet att vi har ett ansvar för vår planet och för varandra, och tillsammans är vi en katalysator för förändring.

Läs om Travalyst

Vi håller oss själva ansvariga

Fastän vi är ett globalt företag, med kontor runtom i Europa, Nordamerika och Asien, flyger vi själva så lite som möjligt i jobbet och använder oss av videokonferens istället.

När vi faktiskt behöver flyga i jobbet kompenserar vi för vår miljöpåverkan genom vårt samarbete med SkyNRG. De är marknadsledande i världen på hållbara flygbränslen och lovar upp till 75 % mindre koldioxidutsläpp.

Mer om hållbart bränsle