Karta

Flyg till Teheran

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Teheran

Letar du efter billiga flyg till Teheran? Då kan Skyscanner hjälpa dig! Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och resedatum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen för dig. Titta på vårt sökverktyg Hel Månad och se vilka dagar du kan flyga billigast på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Teheran

När är det bäst att boka ett flyg till Teheran? Prova vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag som flyger till Teheran

IranAir Turkish Airlines Emirates Qatar Airways Klicka här för en komplett lista över flygbolag som flyger från Sverige till Teheran. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med Mahan.

Till och från Teherans flygplats

Teherans flygplats ligger cirka fyra mil sydväst om huvudstaden. Taxi och bussar finns från flygplatsen till centrala Teheran. En taxiresa tar cirka 45 minuter och kostar ungefär 150 kronor. Hyrbil från Europcar är också ett alternativ.

På Teheran flygplats

Flygplatsen har en passagerarterminal. WiFi finns i ankomst- och avgångshallarna. Uttagsautomat finns, men där går det enbart att ta ut den lokala valutan Rial. Valutaväxling kan göras på någon av flygplatsens tre banker: Saman Bank, Sepah Bank och Meli Bank. Snacks finns att köpa i butikerna. Informationsdisken är öppen dygnet runt.

Hitta hotell i Teheran

Hitta hotell i Teheran.

Bästa tiden att besöka Teheran

Våren och hösten är den bästa tiden att besöka Teheran, detta främst på grund av vädret.

Vädret i Teheran

Teheran har ett inlandsklimat. I den norra delen av Iran, som ligger lite högre, är det kallare än i den södra. Somrarna i Teheran brukar vara torra och heta. Under sommaren ligger medeltemperaturen på 25 till 30 grader och i januari på 2 till 5. I norra och västra Teheran brukar det snöa. Mest nederbörd faller mellan december och april.

Se och göra i Teheran

Irans huvudstad är en stad med många fantastiska sevärdheter, ett riktig kulturliv och mycket bra shoppingmöjligheter. Några av Teherans främsta sevärdheter och besöksmål är Golestanpalatset, National Museum of Iran och skidorten Tochal. Azaditornet och Tehran Museum of Contemporary Art är två andra populära besöksmål.

Sevärdheter (topp 5)

Teheran Bazaar

I Tehran Bazaar säljs allt och lite till. Det finns flera olika avdelningar specialiserade på särskilda varor; guldmarknaden, kopparmarknaden, klädmarknaden, matt-marknaden, kryddmarknaden och så vidare.

Golestanpalatset

Palatset byggdes under 1800-talet som säte för Qajar-regenterna. Här kan man beskåda enormt vackra kakelutsmyckningar och den mycket fina audienshallen med spegelmosaik.

Park-e Shahr

Detta är en av ett flertal vackra parker i Teheran. Hit kommer teheranborna för att andas frisk luft, för att umgås och för att "picknicka" under veckosluten. Parken bjuder på ett intressant folkliv.

Vita palatset

Vita Palatset var shahens sista sommarpalats och hade 54 rum. Utanför byggnaden finns resterna av en stor staty av shahen, endast en del av benen återstår av den, resten förstördes vid ayatolla Khomeinis tillträde som Irans nye ledare år 1979.

Irans Nationalmuseum

Värt ett besök för sina fina historiska fynd, bland annat från Persepolis. Intressantast kanske är nog "Saltmannen" från Zanjan, en gruvarbetare som förmodligen levde för nästan 2.000 år sedan, vars kropp bevarats i fint skick på grund av saltet han begravdes i.

Mer information

Invånare: Cirka 8,2 miljoner

Valuta: Rial

Landsnummer: 98

Religion: Islam

Tidsskillnad: +3,5 timmar.

Officiellt språk: Farsi

Ta sig runt: Lokaltrafiken är välutbyggd och det finns bussar som tar dig överallt i stan, men eftersom de ofta fastnar i trafiken är det många som tar taxi istället.

Öppettider: De större butikerna har öppet från 10.00 till 21.00 (Lördag-torsdag). Fredagar och på helgdagar vanligtvis 09.00-20.00.

Dricks: I Iran är dricks allmänt vedertaget inom turistbranschen. Det är normalt att som resenär betala dricks till busschaufförer, lokalguider, hotellpiccolos, på restauranger och så vidare.

Hotell i Teheran

Hitta hotell i Teheran

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Teheran

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.