Karta

Finnair

Finnair grundades 1923 och idag ett av Europas ledande flygbolag med en flygplansflotta på 77 plan som flyger till över 130 destinationer. Flygbolaget är ett av de äldsta i världen och räknas till ett av de säkraste. I dagsläget har Finnair närmare 5000 anställda och ingår i flygalliansen Oneworld. Under 2015 transporterade man över 10 miljoner passagerare. I Sverige trafikerar Finnair flygplatserna Arlanda i Stockholm, Landvetter i Göteborg, Visby och Umeå.

Ska du flyga med Finnair och reser helst utan incheckat bagage? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt handbagage ombord på Finnair.

Informationen är från november 2017.

Varför flyga med Finnair

Så checkar du in

Resande med Finnair kan välja att checka in online, med mobiltelefon, med självbetjäningsautomat eller på traditionellt vis via incheckningsdisk på flygplatsen. Finnair erbjuder också servicen automatisk incheckning, den som inte checkar in via nätet kommer att checkas in automatiskt och få boardingkortet skickat till sin mobiltelefon. Incheckning på nätet öppnar 36 timmar innan avgång. Reser du med enbart handbagage kan du på de flesta flygplatser gå direkt till säkerhetskontrollen efter att ha checkat in online. Incheckningen måste vara fullgjord senast 45 minuter innan avgång för destinationer i Finland, Europa och Mellanöstern. Till övriga destinationer gäller 1 timme innan avgång.

Förfriskningar ombord

Finnair har ett brett utbud av mat och förfriskningar ombord och har prisats flerfaldigt för sina måltider. I Businessclass kan passagerarna välja mellan tre olika huvudrättsalternativ. I Economyclass kan måltider från Nordic Bistro-utbudet förbeställas på de flesta flyg. Utöver detta går det att köpa både smörgåsar, sallader, tapastallrikar och tilltugg från Sky Bistro.

Bagage och avgifter

I de flesta Finnair-biljetter ingår minst en incheckad väska. På flygbolagets hemsida finns en praktisk kalkylator där du kan kontrollera exakt mängd bagage för just din biljett och rutt. Det går att köpa till extra incheckat bagage mot en avgift på 10-60 euro (vid köp online). Samtliga passagerare får ta med sig minst ett handbagage och ett personligt föremål, exempelvis laptopväska, ombord. Handbagaget får inte vara större än 56 x 45 x 25 cm och maxmåtten för det personliga föremålet är 40 x 30 x 15 cm.

Platser

Resande med reguljärflyg hos Finnair har möjlighet att välja sittplats ombord mot en extra kostnad eller för poäng. Avgiften varierar beroende på plats och flyglinje, men ligger på mellan 8-90 euro. Passagerare med businessklassbiljett och medlemmar i bland annat Finnair Plus Platinum, kan välja sittplats ombord kostnadsfritt.

Bokningsavgifter

Inga extra avgifter tillkommer om du köper din flygbiljett online.

Punktlighet

Under oktober 2017 var 81,71 procent av Finnairs flyg i tid, enligt statistik från Flightstats.

Finnair

4,5/5
Baserat på 2469 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.