Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Stockholm Arlanda Flygplats

Hyrbil Stockholm Arlanda

Behöver du hyra en bil på Stockholm Arlanda? Med Skyscanners sökmotor kan du i en och samma sökning jämföra biluthyrning från hundratals hyrbilsleverantörer för att hitta det bästa alternativet. När du har bestämt dig för en hyrbil på Arlanda flygplats skickar vi dig vidare till biluthyrningsföretagets hemsida där du kan slutföra din bokning.

Företag som erbjuder biluthyrning på Stockholm Arlanda

När du ska hyra bil på Arlanda flygplats kan du göra det exempelvis hos Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Hyrbilsföretagen finns samlade på Arlandas hyrbilsområde, förutom Sixt som ligger på Arlandas lågprisparkering Alfa.

Din hyrbil på Arlanda flygplats hämtar och lämnar du vid respektive kontor. Enklast når du parkeringen med någon av de bussar som under högtrafik ofta kör mellan terminalerna och hyrbilsföretagen:

Parkeringsbuss Beta kör till Avis, Budget, Europcar och Hertz från terminalerna 2, 4 och 5. Parkeringsbuss Alfa kör till Sixt från terminalerna 2, 4 och 5.

De ovannämnda biluthyrningsföretagen har följande öppettider på Arlanda flygplats:

__Hertz öppettider på Arlanda flygplats: __Måndag-Fredag, kl.06:00-23:30, Lördag, kl.07:00-21:30, Söndag, kl.07:00-23:30

Avis öppettider på Arlanda flygplats: Måndag- Fredag kl.06.00-23.59, lördag kl.07.00-22.00 och söndag kl. 07.00-23.59.

Europcars öppettider på Arlanda flygplats: Måndag- Fredag kl.06.00-00.00, lördag kl.07.00-22.00 och söndag kl. 07.00-00.00.

Budgets öppettider på Arlanda flygplats: Måndag- Fredag kl.06.00-23.59, lördag kl.07.00-22.00 och söndag kl. 07.00-23.59.

Sixts öppettider på Arlanda flygplats: Måndag- Fredag kl.07.00-00.00, lördag kl.09.00-16.00 och söndag kl. 09.00-00.00.

Att köra från Stockholm Arlanda

När du hämtat upp din hyrbil på Arlanda flygplats åker du på E4:an söderut för att ta dig till Stockholms centrum och på E4:an norrut för att ta dig till Uppsala. Stockholm Arlanda Airport ligger cirka 4,2 mil från Stockholms centrum och cirka 3,6 mil från Uppsala centrum.

Det finns mycket att se och göra i och utanför Stockholm. Vasa museet i Stockholm är en av Sveriges mest besökta attraktioner. Detta museum räknas in bland de mest intressanta museerna i Europa. Museet ligger på Djurgården bland andra intressanta och trevliga besöksmål.Arlanda flygplats ligger i Sigtuna kommun , precis som Sigtuna Stad, Sveriges äldsta stad. Här kan du precis som för tusen år sedan flanera längs den första gågatan, Storagatan, och njuta av den charmiga miljön med låga trähus, butiker, restauranger och gemytligt folkliv.igtuna stad ligger mindre än en halvtimmes körning från flygplatsen. Kör väg 263 mot Uppsalavägen och Sigtuna. Här kan du läsa mer om tio saker att göra i Stockholm.

Viktig information för dig som ska hyra bil i Stockholm

När du ska hyra bil på Arlanda flygplats i Stockholm bör du kontrollera hur bilen är försäkrad. Trafikförsäkringen är obligatorisk och täcker skador på andra bilar eller föremål men inte på hyrbilen. Om du tecknar en helförsäkring täcks även skador på hyrbilen. Helförsäkringen täcker inte skador som du själv förorsakat uppsåtligen eller grovt vårdslöst. Exempelvis om kör påverkad av alkohol, narkotika eller medicin. Kontrollera även hur mycket du måste betala i självrisk.

Du får hyra bil på Arlanda flygplats om du fyllt 18 år och har ett giltigt körkort. Hyrestagaren och eventuella extraförare måste kunna uppvisa ett giltigt körkort. I Sverige finns inget krav att hyrestagaren måste haft körkortet en viss tid för att få hyra bil. Du behöver även ha med ett kreditkort för att betala depositionen när du hämtar hyrbilen på Arlanda flygplats.

En hyrbil skall oftast lämnas tillbaka fulltankad. Det finns fler bensinstationer i närheten av Arlanda. Statoil har en mack på området på Driftsvägen medan St1 har en dygnetrunt-öppen mack på Söderbyvägen ca 10 minuters körning från flygplatsen.

Flyg och hotell för din resa till Stockholm

Förutom att hjälpa dig att hitta en hyrbil på Arlanda flygplats, kan du även använda dig av Skyscanners sökmotor för att jämföra priser på hotell i Stockholm och flyg till och från Stockholm. Klicka på knapparna nedan för att börja söka.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.