Karta

Flyg till Prag

Flyg till Prags flygplats

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Prag

Letar du efter billiga flyg till Prags flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Prag helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Prags flygplats

Czech airlines, Norwegian och Smart Wings har direktflyg från Stockholm Arlanda till Prags flygplats. Från Köpenhamn kan du flyga med CSA och Norwegian.

Därtill har bland annat bolagen Lufthansa, Air Berlin, SAS, My Austrian, Aeroflot, Eurowings, Swiss, KLM, Air France, Air Baltic, British Airways, Turkish airlines, Air Serbia och Belavia flyg med en mellanlandning. Därtill Brussel airlines som flyger från Bromma flygplats i Stockholm.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Prag.

Ta dig till och från flygplatsen

Václav Havel Airport Prague är den är den största i Tjeckiska republiken och i Central- och Östeuropa. När du flyger från ett annat EU-land landar du vanligtvis på terminal NORD2. I ankomsthallen finns en turistinformationsdisk där man kan få hjälp av engelsktalande personal. De ger gratis stadskartor och här kan man även hyra bil eller boka hotell.

Ett sätt att ta sig till centrum är att åka med kollektivtrafikens bussar. Biljett måste köpas i ankomsthallens biljettautomater eller i en tidningskiosk. Resan tar ungefär 20-25 minuter. Gå av vid den sista hållplatsen som heter Dejivckà och hoppa sedan på metron in till stadens centrum. Det är bara ett par stationer. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller minibuss direkt från flygplatsen, men se till att det är en licensierad chaufför och gör upp om priset på förhand.

Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen. Här kan du hitta bolag och jämföra priser.

Det kan du förvänta dig på Prags flygplats

Václav Havel Airport Prague är den viktigaste flygplatsen i Tjeckien och tar hand om över 12 miljoner passagerare per år. Mer än 60 flygbolag har direkta rutter från flygplatsen till  140 destinationer över hela världen.

Flygplatsen har tre terminaler och det är lätt att ta sig mellan dem. Här finns flera konferensrum och VIP-lounger och även utrymmen för de som reser med barn.

Här finns också över 85 olika affärer som är öppna från sju på morgonen till nio på kvällen. De säljer allt från kläder, skor, handväskor till slipsar, scarfs och smycken. På flygplatsen finns dessutom både internationella och lokala restauranger.

Bästa tiden att resa till Prag

Många säger att den bästa tiden att åka till Prag är på våren. Vi pratar om april-maj med blommande äppelträd följt av sött doftande hägg. Då visar sig stan från sin kanske allra bästa sida, även om Prag är en fullfjädrad destination året runt.

Så är vädret i Prag

Prag har ett väder och klimat som i stora drag liknar det vi har i de södra eller mellersta delarna av Sverige. Sommarmånaderna bjuder på varma, ibland riktigt heta, dagar med förhållandevis lite nederbörd. Varmast är juli och augusti. Under andra halvan av maj, juni och september råder en behaglig temperatur, runt 18-20 grader på dagarna. Vintertid blir det kallt i Prag. Medeltemperatur i januari och februari ligger några grader under nollstrecket och det är inte ovanligt med snö från december till februari.

Saker att se och göra i Prag

I Prag finns otroligt mycket saker att göra men egentligen räcker det med att vandra omkring och bara titta på denna vackra stad. Men missa framförallt inte Karlsbron och Pragborgen, varifrån du har utsikt över hela stan.

Stan är så mysig och det finns restauranger och butiker överallt. Du kommer att vilja komma tillbaka. Igen och igen.

Resor till Tjeckien

Se vad mer Tjeckien har att erbjuda! Använd Skyscanner för att söka efter resor till Tjeckien.

Läs mer

Prag guide: 7 måsten i den tjeckiska huvudstaden

Hotell i Prag: jämför billiga hotell i Prag 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Prag

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Prag: Prag.
SkyUp Airlines, Transavia France, Oman Air, transavia, Norwegian, BA Cityflyer, Azerbaijan Airlines och germanwings flyger alla direkt till Prag.
Den billigaste månaden att flyga till Prag är februari.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.