Vi berättar Skyscanners historia

Vi går längre

Vårt uppdrag är att förändra världens resande.

Följ vår resa

Presskontor

Här finns kontaktuppgifter för förfrågningar från media.

Ta kontakt

Företagsblogg

Håll dig uppdaterad med pressmeddelanden och senaste nytt.

Läs senaste nytt

Varumärkesmaterial

Få tillgång till våra foton, produktbilder och logotyper.

Ta en titt

Vår historia hittills

2003

Efter att ha registrerat företaget 2001 lanserar medgrundaren Gareth Williams Skyscanner från sitt gästrum. Följande år öppnar vårt första kontor i Edinburgh.

2007

Vi får ta emot 1,5 miljoner pund i Series A-finansiering från Scottish Equity Partners, och sedan ytterligare 1 miljon pund 2008.

2008

För första gången har vi en miljon användare på en och samma dag.

2009

Webbplatsen lanseras på 30 språk världen över.

2011

Vi växer starkt i Asien och öppnar ett kontor i Singapore, och hemma i Storbritannien förvärvar vi det nystartade reseföretaget Zoombu. Under tiden lanseras Skyscanner-appen.

2013

Sequoia Capital investerar i Skyscanner. Samma år utökar vi verksamheten genom att förvärva det spanska hotelljämförelseföretaget Fogg och lansera hyrbilar i appen. Vi öppnar också ett kontor i Miami.

2014

Detta år fokuserar vi på mobila applikationer. Vi förvärvar Distinction, ett apputvecklingsföretag i Budapest, och lanserar hotellsökning i appen. Vi börjar leverera datainsikter till resebranschen med vår nya B2B-plattform. Vi förvärvar också Youbibi, en kinesisk resesökningssajt.

2015

Vi öppnar ett nytt kontor i London och startar ett nytt joint venture i Asien genom att börja samarbeta med Yahoo! Japan. Vi blir också det första globala metasökverktyget för resor som ger flygbolagen möjlighet att ta emot direktbokningar via en tredjepart med hjälp av New Distribution Capabilities.

2016

Året inleds med att fem nya partner satsar 128 miljoner pund på att stödja och påskynda vår tillväxt, och avslutas med att Skyscanner köps upp av Ctrip (nu Trip.com Group). Affären värderas till 1,4 miljarder pund. Detta är det största förvärvet någonsin inom reseteknik i Europa.

2017

Vi förbättrar funktionen för omdömen och rekommendationer genom att förvärva den sociala plattformen Twizoo.

2018

Gareth blir styrelseordförande och fokuserar på Skyscanners långsiktiga vision. Vår Chief Technology Officer, Bryan Dove, övertar platsen som VD.

2019

För att hjälpa resenärerna att boka flyg med lägre utsläpp inför vi ekomärkning. Detta ingår i vårt övergripande uppdrag att leda den globala övergången till ett modernt och hållbart resande. Skyscanner har nu över 100 miljoner användare varje månad.

Nytt utseende och en djärvare målsättning

Vi tror på att resandet har kraften att förändra oss. Och vi har kraften att förändra resandet.

Se vad som är nytt