Karta

Flyg Linköping City - Prag

Flyginformation Linköping City till Prag

Billigaste returpriset senaste månaden

1.794 SEK

Flygbolag med direktflyg

0

Genomsnittlig flygtid, total distans 929 kilometer

4 timmar 15 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

KLM

Prag

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Prag: Prag.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Linköping City till Prag är 1.794 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
4 timmar 15 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Linköping City till Prag.
Det finns inget flygbolag som flyger direkt från Linköping City till Prag.
Det finns inga flyg som flyger direkt från Linköping City till Prag i juli.

Flyg från Lindköping till Prag

Aktuell information i april 2015

 

Flygbolag som flyger från Lindköping till Prag

KLM, SAS, Czech airlines, Norwegian, Air Baltic, Smart Wings, HOP!, Air France, Easy Jet, Air Berlin, Eurowings, Luxair, Lufthansa, KLM Cityhopper och Swiss.

 

Information om avgångsterminalen – Lindköping flygplats

Information om Linköping flygplats – avgångsterminalen

Inne i flygplatsens terminalbyggnad finns restaurang Albatross, känd för sina duktiga krögare och välkomponerade meny. Där kan du fika, äta lunch eller à la carte. Restaurangen är öppen måndag – fredag kl 07.00-16.30.

Under semesterperiod och storhelger har restaurangen stängt.

I terminalen finns också varuautomater med kaffe, kylda drycker och godis.

I entréhallens Service Center finns det möjlighet att köpa ett urval souvenirer och böcker om Linköping och Östergötland. I Service Center kan du också köpa ett urval av tidningar och pocketböcker.

 

Information om Prags flygplats- ankomstterminalerna

Václav Havel Airport Prague är den är den största i Tjeckiska republiken och i Central- och Östeuropa. När du flyger från ett annat EU-land landar du vanligtvis på terminal NORD2. I ankomsthallen finns en turistinformationsdisk där man kan få hjälp av engelsktalande personal. De ger gratis stadskartor och här kan man även hyra bil eller boka hotell.

Ett sätt att ta sig till centrum är att åka med kollektivtrafikens bussar. Biljett måste köpas i ankomsthallens biljettautomater eller i en tidningskiosk. Resan tar ungefär 20-25 minuter. Gå av vid den sista hållplatsen som heter Dejivckà och hoppa sedan på metron in till stadens centrum. Det är bara ett par stationer. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller minibuss direkt från flygplatsen, men se till att det är en licensierad chaufför och hör om priset på förhand.

 

Praktisk information

Även om både Tjeckien och Sverige är medlemmar i EU och Schengen måste man medföra antingen giltigt pass eller av svensk polismyndighet utfärdat nationellt ID-kort.

Generellt rekommenderas att du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

 

Vad du kan förvänta dig i Prag

Prag har ett väder och klimat som i stora drag liknar det vi har i de södra eller mellersta delarna av Sverige. Sommarmånaderna bjuder på varma, ibland riktigt heta, dagar med förhållandevis lite nederbörd. Varmast är juli och augusti. Under andra halvan av maj, juni och september råder en behaglig temperatur, runt 18-20 grader på dagarna. Vintertid blir det kallt i Prag. Medeltemperatur i januari och februari ligger några grader under nollstrecket och det är inte ovanligt med snö från december till februari.

Prags prisläge är mycket gynnsamt för svenska resenärer. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål. Middag för två på restaurang av mellanklass kostar ungefär 200 kronor. En taxiresa kostar ungefär 9 kronor per kilometer med en uppkörningsavgift på cirka 14 kronor.

Tidsskillnaden mellan Prag och Sverige är 0 timmar.

Resor till Tjeckien

Se vad mer Tjeckien har att erbjuda! Använd Skyscanner för att söka efter resor till Tjeckien.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.