Karta

Flyg Göteborg Landvetter - London

Flyginformation Göteborg Landvetter till London

Billigaste returpriset senaste månaden

308 SEK

Flygbolag med direktflyg

4

Flyg per vecka

43

Genomsnittlig flygtid, total distans 1039 kilometer

1 timmar 55 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

British Airways

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton och andra

6 flygplatser

Januari 2017

Flygbolag som flyger från Göteborg till London

Flera flygbolag erbjuder direktflyg Göteborg till London. Flygbolaget British Airways är ett av de mest populära alternativen på sträckan. 

Avresa från Göteborg

Landvetter flygplats

Flyg från Göteborg till London avgår från Landvetters flygplats. Flygplatsen ligger längs riksväg 40 om du kör från Göteborg och ligger cirka 25 kilometer utanför staden. Du kan ta dig till och från centrum antingen med flygbussarna eller bil eller taxi. Resan tar cirka 20 minuter. På Landvetter flygplats finns restauranger, kaféer, barer och även butiker där du kan köpa tidningar, böcker, snacks, enklare mat och även varm mat. Du kan surfa fritt och gratis i tre timmar, därefter får du köpa mer surftid, om du vill.

Ankomst till London

London Gatwick

Är du på väg från Göteborg till London med Norwegian kommer du att anlända till flygplatsen Gatwick söder om London. Detta är en jättestor flygplats och här finns allt du kan tänkas behöva att köpa såsom varm och kall mat, dryck, snacks, godis och tidningar, men även märkeskläder, souvenirer, leksaker, teknikartiklar och apoteksvaror. Du kan surfa fritt i 90 minuter och sen kan du betala för mer tid.

Med ett Oyster Card kan du hoppa på Gatwick Express som tar dig till stationen Viktoria i centrala London på cirka en halvtimme. Du kan även hoppa av vid stationerna Clapham Junction, London Farringdon och City Thameslink. Om du inte har ett Oyster Card som du sedan kan använda för nästan all sorts kollektivtrafik i London, kan du även köpa biljetter vid de olika informationskontoren runt om på flygplatsen eller vid själva tågstationen under terminalerna. Om du inte vill åka tåg finns det även flera bussar att välja mellan eller så kan du åka minibuss eller taxi. Flygbussarna går ungefär var femtonde minut in till centrum och biljetter kan köpas i både den södra och norra terminalen. Du kan självfallet även hyra bil på Gatwick.

Heathrow Airport

Har du bokat din resa från Göteborg till London med British Airways, Finnair eller SAS så är det Heathrow Airport som du kommer att landa till. Europas största och världens tredje största flygplats. Trots att den är enorm är det rätt så enkelt att hitta och ta sig fram mellan de olika terminalerna. Som du säkert kan tänka dig finns här många restauranger, kafeér, barer och butiker. Det går nästan helt säkert att säga, att vad du än söker så kommer du att hitta det här. På Heathrows hemsida gör de till och med reklam för en ”personal shopper” som ska hjälpa dig att hitta rätt bland alla designermärken. Flygplatsen erbjuder även till dig som resenär gratis wifi under din vistelse där, så länge du registrerar dig för att använda internet. Till och från Heathrow går bussar, tåg, minibussar, taxi och till och med tunnelbanan. Mellan stationen London Paddington och flygplatsen tar resan cirka 15 minuter med tåg. För att åka tunnelbanan är ett Oyster Card bra att ha och information om alla biljetter och kommunikationsmedel får du i informationsdisken i de olika terminalerna. Att hyra bil på flygplatsen är även såklart möjligt. Utbudet av biluthyrningsfirmor är stort.

Stansted Airport

Med Ryanair från Göteborg till London anländer du på flygplatsen Stansted Airport som ligger norr om London, cirka 50 kilometer. Här finns flera restauranger där du kan köpa varm och kall mat och en hel uppsjö av butiker där du kan få tag på souvenirer, leksaker, parfymer, teknologi och olika slags tax-free-produkter. Wifi är gratis. Med Stansted Express tar du dig sedan smidigt in till Londons centrum på cirka 50 minuter. Du kommer att anlända till Liverpool Street Station och biljetter kan du köpa på förhand via hemsidan. Det är för övrigt det billigaste alternativet. Tågstationen hittar du under huvudterminalen och det går flera tåg i timmen dygnet runt.

Om du istället vill åka buss tar bussen National Express dig från Stansted in till London city. Du kan också hyra bil på flygplatsen, om du hellre vill det eller ta en taxi.

Generell information om att flyga från Göteborg till London

Giltigt pass eller nationellt ID-kort behövs när du åker från Göteborg till London. Det kan vara bra att kolla med ditt flygbolag när du behöver vara på flygplatsen innan avgång. Olika flygbolag har olika rekommendationer, men man brukar säga att åtminstone 90 minuter före avgång kan vara bra att vara på plats.

Vad du kan förvänta dig i London

Så du har tagit dig från Göteborg till London, vad ska du göra nu? Det första som kan vara bra är att se till att skaffa dig ett Oyster Card, som är ett blått kort som du kan köpa vid bemannade stationer eller online innan resan. Det laddas med valfri summa och sedan är det bara att använda det inom nästan hela kollektivtrafiken i London såsom bussar, tåg och tunnelbanan. En annan sak som kan vara bra att klura ut på förhand är att London har flera centralstationer och inte enbart en. De är utspridda över hela staden och är oftast kopplade även till en tunnelbanelinje. Själva tunnelbanesystemet kan verka svårt att överblicka vid en första anblick men är rätt så logiskt upplagt med olika namn och färg på linjerna. Som turist rör du dig oftast även enbart i de centrala zonerna och de gör saker och ting enklare. Hela tunnelbanesystemet har nio zoner. Om du inte vill åka tåg eller tunnelbana, finns ju även de världskända röda bussarna. De tar dig nästan överallt och även här är biljettsystemet upplagt med ett Oyster Card.

När det kommer till vädret, förvänta dig regn och lite kyla, så blir du positivt överraskad om det är soligt och uppehåll. Vintrarna är milda och sommaren sval, men ändå kan man ibland ha jättetur och få superfint väder. Det är ganska dyrt i London men vissa saker är ändå billigare än i Sverige. En lokalöl kostar cirka 16 kronor, en kaffe 29 kronor och en stor pizza cirka 100 kronor. Pund är deras valuta och tidsskillnaden är minus en timme.

Hotell i London

Sök och jämför hotell i London.

Läs mer:

8 vackra platser i England

12 vackra byar i Storbritannien

Så påverkar Breixit din resa till Storbritannien

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.