Karta

Flyg Stockholm - Bangkok

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Bangkok ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Stockholm till Bangkok

Billigaste returpriset senaste månaden

3.457 SEK

Flygbolag med direktflyg

3

Flyg per vecka

11

Genomsnittlig flygtid, total distans 8322 kilometer

9 timmar 55 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Thai Airways

Bangkok Suvarnabhumi och Bangkok Don Meung

2 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Bangkok: Bangkok Suvarnabhumi och Bangkok Don Meung.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Bangkok är 3.457 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
9 timmar 55 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Bangkok.
Det finns 3 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Bangkok.
I september går det 11 direktflyg i veckan från Stockholm till Bangkok.
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Bangkok

Två bolag flyger direkt från Stockholm till Bangkok: Norwegian och Thai Airways. Bägge flyger från Arlanda till flygplatsen Bangkok Suvarnabhumi. Thai Airways har direktflyg alla dagar och Norwegian flyger på rutten på söndagar.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Är du på väg från Stockholm till Bangkok med Norwegian eller Thai Airways går ditt flyg från Arlanda flygplats. Hit tar du dig enkelt med Flygbussarna som avgår ofta och regelbundet. Resan uppskattas ta cirka 45 minuter. Biljetter kan du köpa på förhand. Det enda du behöver göra är att gå in på Flygbussarnas hemsida. Pressbyrån och 7-Eleven säljer också Flygbussarnas biljetter och du kan även köpa i biljettautomater eller med din telefon som ett sms. Har du bråttom kan annars Arlanda Express vara något för dig. Ett höghastighetståg som går från centralstationen med jämna mellanrum och som har dig ute på Arlanda på 20 minuter. Biljetter till tåget kan du köpa i automat eller i bemannad disk. Arlanda är en flygplats med fyra terminaler. Fem är utrikesterminalen men vissa bolag flyger även från terminal två och tre. I alla terminaler finns möjlighet att fika, äta varm och kall mat, gå till en bar och köpa med sig märkeskläder, elektronik, böcker, tidningar, leksaker och souvenirer. Det finns också växlingskontor och bankautomater för att ta ut pengar. Wifi är gratis i tre timmar. .

Ankomst till Bangkok

Bangkok Suvarnabhumi

När du flyger från Stockholm till Bangkok med Norwegian eller Thai Airways landar du på flygplatsen Bangkok Suvarnabhumi, som är Bangkoks nya internationella flygplats som tog över efter Don Muang Airport i september 2006. Den är en av världens tio största flygplatser och ligger cirka 30 kilometer öster om Bangkoks centrum. Ifall du är hungrig när du landar finns det ett stort utbud av restauranger, allt från snabbmatställen till finare restauranger med både thailändsk mat och internationell mat. Dessutom finns det möjlighet att köpa olika taxfree-produkter såsom tobak, parfym, smink, kläder, klockor, pennor, accessoarer, smycken, hudvårdsprodukter, leksaker och elektronik. Wifi är gratis om du registrerar dig och loggar in. Att ta sig in till Bangkoks centrum är lätt och rätt så smidigt med vanlig buss och flygplatsens taxiservice. Det finns även en så kallad Airport Link som tillhandahåller direkt tågtrafik till centralstationen. Airport Express har också fyra direkta bussförbindelser till olika hotell i innerstaden och en dygnet-runt buss avgår dessutom från bussterminalen vid Transport Centre. Taxibilar hittar du på nivå ett i ankomstterminalen.

Generell information om att flyga från Stockholm till Bangkok

Vid inresa till Thailand behöver du ha svenskt pass. Du erhåller då visum för 30 dagar och du kan sedan ytterligare förlänga visumet med högst 30 dagar. Ansökan görs då vid något av den thailändska immigrationsmyndighetens kontor. Om du stannar längre än ditt visum tillåter, riskerar du böter. Man brukar rekommendera att du som passgerare är en och en halv timmevinnan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning. Kolla med ditt eget flygbolag, vad som gäller när du flyger med dem.

Vad du kan förvänta dig i Bangkok

När du väl tagit dig från Stockholm till Bangkok väntar oftast sol och varmt väder. Thailands klimat är oftast hett och fuktigt med undantag av den norra delen där man kan behöva en tröja under den svalare perioden på året. Den behagligaste tiden att besöka Thailand är under den svalare och torrare perioden mellan november till februari. Det är också den tiden som det är mest turister i Thailand och priserna på hotell går upp en hel del. Thailands valuta heter Baht och prisläget är mycket billigare här än hemma. Att äta för 50-80 kr per dag och person och kanske ändå billigare är inget problem om man väljer "rätt" matställen och maträtter. Det finns många bussar i Bangkok men i rusningstrafik kan du bli sittandes fast i trafiken i flera timmar. Snabbare är då det så kallade Skytrain som består av två linjer; Sukhumvit-linjen och Silom-linjen med stationen Siam som centralstation och knutpunkt. Priset är lite billigare än vad du får betala för en taxiresa. Om du väljer att åka taxi istället se till att taxiföraren slår på taxametern när taxin startar. Under rusningstrafik kan man bli sittande en ganska lång stund i en taxi så var ute i god tid om du skall flyga eller skall träffa någon. Som mest intensiv brukar trafiken vara under tidig kvällstid. Billigast och snabbast kan vara att åka motorcykeltaxi eller så kallad tuk tuk men tänkt på att det inte är världens mest trafiksäkra sätt att förflytta sig på. När det kommer till tidsskillnaden ligger Bangkok sex timmar före Sverige.

Hotell i Bangkok h3>

Sök och jämför hotell i Bangkok.

Läs mer:

Topp tio saker att göra i Bangkok

8 thailändska öar du bara måste besöka

10 upplevelser i Thailand

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.