Karta

Flyg Stockholm - London

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till London ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Stockholm till London

Billigaste returpriset senaste månaden

242 SEK

Flygbolag med direktflyg

10

Flyg per vecka

133

Genomsnittlig flygtid, total distans 1389 kilometer

2 timmar 15 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

SAS

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton och andra

6 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 6 flygplatser i London: London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton, London City och London Southend.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till London är 242 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
2 timmar 15 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till London.
Det finns 10 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till London.
I september går det 133 direktflyg i veckan från Stockholm till London.
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till London

Sex flygbolag flyger direkt från Stockholm till London: Ryanair, Norwegian, SAS, Finnair, British Airways och EasyJet. Ryanair flyger från Nyköping till Stanstedt. Norwegian från Arlanda till Gatwick. SAS, Finnair och British Airways från Arlanda till Heathrow. EasyJet från Arlanda till Luton airport. Easyjet flyger på måndagar, fredagar och söndagar. De övriga bolagen har direktflyg alla dagar.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Flyger du från Stockholm till London med Norwegian, Finnair, SAS, British Airways eller EasyJet flyger du således från Arlanda flygplats och antagligen från terminal 5 eftersom det är utrikesterminalen, men för säkerhetsskull kan det vara bra att dubbelkolla med ditt flygbolag. Några av dem har ibland avgångar även från terminal två eller tre. Kommer du med bil från Stockholm norrut längs E4:an kommer rätt så snart att se skyltar mot Arlanda. Om du inte har egen bil finns det möjlighet att åka buss, taxi eller tåg. Flygbussarna går med jämna mellanrum och biljetter kan köpas i förväg på bolagets hemsida. De går även att köpa biljetterna i automat, som sms-biljett eller på Pressbyrån eller 7-Eleven. Arlanda Express är lite dyrare men tar enbart 20 minuter. Biljetterna kan köpas på centralstationen eller på flygplatsen i en bemannad kiosk eller i automater. Väl framme på Arlanda finns det kaféer, restauranger, butiker och kiosker som säljer souvenirer, tidningar, böcker, mat, parfymer, leksaker, smycken och kläder. Gratis wifi har du i tre timmar. Om du vill ha längre surftid kan du betala för det.

Skavsta flygplats

Om du flyger med Ryanair från Stockholm till London är det från Skavsta flygplats utanför Nyköping som flyget går. Hit tar du dig enkelt från Stockholm med flygbussarna. Resan tar cirka en och en halvtimme och bussar går med jämna mellanrum. Biljetter kan du köpa i automater, som sms-biljett, på Pressbyrån eller 7-Eleven eller från bolagets hemsida. Stockholm Skavsta Airport är en relativt liten flygplats och här är det enkelt att hitta. När du passerat säkerhetskontrollen kommer du in i en taxfree-butik som säljer det mesta, allt från böcker och drycker till parfymer, souvenirer och presentartiklar. Restaurangen The Bar har varma rätter på menyn men även lite lättare saker att äta i form av smörgåsar och sallader. Gratis wifi finns.

Ankomst till London

Heathrow Airport

När du flyger med SAS, British Airways eller Finnair från Stockholm till London landar du på Heathrow Airport. Detta är en stor flygplats men relativt enkel att förstå sig på och hitta i. Här finns fyra olika terminaler och var du landar beror på vilket bolag du flyger med. Det finns bussar som tar dig mellan de olika terminalerna om du behöver det. Utbudet av restauranger och affärer är stort och här finns allt du kan tänkas behöva från apoteksprodukter och saker att göra på flyget till designmärken och både enklare och mer mättande mat. Du kan till och med använda dig av en personlig shoppare. Wifi är gratis så länge som du registrerar dig på hemsidan. Från Heathrow in till Londons centrum kan du sedan ta dig smidigt med tåg, buss, minibussar, tunnelbanan eller taxi. Till London Paddington tar det 15 minuter med tåg. Med buss tar det lite längre, beroende på trafiken, men det är billigare och servicen erbjuder precis som tåget många avgångar per dygn. Om du väljer att ta tunnelbanan behöver du ha ett Oysterkort. För mer information om alla biljetter är det bara att kontakta informationsdisken i terminal 2 eller terminal 3. Du kan självklart även hyra bilpå flygplatsen.

London Gatwick

Om du flyger med Norwegian från Stockholm till London kommer du att landa på flygplatsen London Gatwick söder om London. Detta är Londons näst största flygplats efter Heathrow och här finns allt du behöver i mat-väg och även souvenirer, märkeskläder, böcker, tax-free-produkter och leksaker. Det är lite som att befinna sig i en shoppinggalleria fastän du är på en flygplats. Wifi är gratis i 90 minuter. Sedan måste du köpa mer surftid.

Tåget från flygplatsen in till centrum tar cirka en halvtimme. Med Gatwick express kommer du till stationen Viktoria i centrala London med även till City Thameslink, Clapham Junction och London Farringdon. Biljetter kan du köpa på stationen eller vid olika servicediskar runt om på flygplatsen. Flera bolag säljer även biljetter ombord på flyget så du kan köpa på förhand och hoppa över att stå och köa. Det går även att använda ditt Oyster card om du har ett sådant. Det finns även flygbussar som tar dig till centrala London. De går ungefär var femtonde minut och biljetter kan köpas ombord eller vid bolagets diskar i både norra och södra terminalen. Du kan även åka taxi eller minibuss. Det finns dessutom alternativet att hyra bil på Gatwick.

Stansted Airport

Om du flyger från Stockholm till London med Ryanair, landar du på Stansted Airport, som ligger cirka 50 kilometer norr om London. Flygplatsen har flera restauranger och butiker där du kan köpa allt från smörgåsar, enklare mat och lite mer matiga rätter till teknologi, souvenirer, leksaker, märkeskläder, parfymer och andra tax-free-produkter. Från flygplatsen kan du åka Stanstedt Express till Londons centrum. Själva tågstationen är belägen under huvudterminalen och avgångarna per dygn är många. Tåget tar dig till Liverpool Street Station på cirka 50 minuter. Du kan köpa biljetter på flygplatsen men om du bokar på förhand och köper via deras hemsida får du ta del av de billigaste alternativen. Det finns även möjlighet att åka tåg till andra destinationer i Storbritannien direkt från Stansted flygplats.

Flygbussen National Express mellan Stansted är ett annat alternativ. Då kan det även vara bra att köpa biljetten på förhand via bolagets hemsida. Det finns även många taxibilar utanför ankomstterminalen för dig som söker ett mer bekvämt alternativ. Eller så kan du också hyra bilpå flygplatsen, om du hellre vill det.

Luton Airport

Om du flyger med EasyJet från Stockholm till London kommer du att landa på Luton Airport som ligger cirka tre kilometer utanför staden Luton och cirka 58 kilometer norr om London. Här finns flera restauranger, barer, kaféer även take-away-ställen där du kan köpa något gott att äta med dig för att ha under buss eller tågresan in till London. Både tåg och flygbussar avgår med jämna mellanrum. Biljetter kan köpas i förväg på nätet, i automater på flygplatsen eller i någon av servicediskarna. Resan in till centrum tar beroende vart du ska och trafiken mellan 45-60 minuter. Du kan också ta en taxi eller hyra bilpå flygplatsen, om du hellre vill det. På London Luton airport har du gratis wifi i fyra timmar.

Generell information om att flyga från Stockholm till London

Innan det är dags för resa rekommenderas att du är på flygplatsen 90 minuter innan avgång. Eftersom olika flygbolag dessutom har lite olika rekommendationer kring det här kan det vara bra att kolla vad de som du flyger med rekommenderar. Du måste ha en giltig resehandling för att resa till Storbritannien. Giltiga resehandlingar är pass och Nationellt ID-kort. Du kan resa till Storbritannien under passets/ID-kortets hela giltighetstid.

Vad du kan förvänta dig i London

När du väl tagit dig från Stockholm till London och är redo att se dig omkring i stan kan det vi första anblicken kännas rätt så klurigt att ta sig runt men kollektivtrafiken, men ingen fara, det är faktiskt lättare än du tror. Dessutom finns det gott om taxibilar ifall du skulle helt tappa bort dig. Kom bara ihåg att London är en stor stad. Visst kan du gå mellan olika stadsdelar, men detta är ingen stad var du kan vandra omkring överallt. Det kommer du helt enkelt inte orkar med, om du inte är elitidrottare eller något liknande såklart. Först och främst: London har inte en centralstation på samma sätt som andra europeiska städer, utan det finns flera stora tågstationer utspridda över staden. Oftast är dessa stationer kopplade till en tunnelbanelinje också. De olika centralstationerna heter: Paddington, Cannon Street, Blackfriars, Euston, St Pancras International, Marylebone, Kings Cross, Liverpool Street, Fenchurch Street, London Bridge, Charing Cross, Waterloo, Victoria och Moorgate.

Tunnelbanesystemet är relativt enkelt att förstå, då linjerna har olika namn och färg. Ha i åtanke att det kan ta 10 minuter att byta linje på vissa stationer. Tunnelbanesystemet är indelat i 9 zoner, och som turist håller man sig oftast inom de två första zonerna där centrala London och närförorter ingår. Biljetterna blir dyrare ju fler zoner som täcks. Det går tåg även på nätterna, men mer sällan än på dagen. Londons röda bussar kan även ta dig nästan överallt. Tänk på att det är vänstertrafik när du spanar efter hållplatserna. Vad är då ett Oyster Card? Det är det billigaste sättet att resa med nästan all sorts kollektivtrafik och nästan en nödvändighet om du exempelvis åker buss eftersom de inte tar emot kontanter längre på bussarna. Det blå kortet köps på bemannade stationer eller online innan resan, och kan laddas med valfri summa att resa för – Pay as you go – eller biljetter för t ex en vecka eller en månad. I automaterna som finns utanför stationerna eller precis innanför kan man enkelt kolla sitt Oyster Card-saldo och fylla på det om det behövs, utan att behöva gå till en bemannad kassa.

Eftersom London ligger nära havet är klimatet maritimt med hög luftfuktighet och mycket nederbörd. Att det regnar mycket i London är alltså ingen myt. Men det positiva med denna typ av klimat är att temperaturskillnaderna inte är så stora genom årstiderna. Vintern och hösten är mild här, även om förstås även sommaren är rätt så sval. Har du inte emot att packa ner ett paraply i resväskan är därför London en utmärkt destination året runt. När det kommer till prisläget är London dyrt jämfört med många länder och ibland dyrare än Sverige. Att åka taxi kostar ungefär 120 km per kilometer och priset för en stor pizza ute på en restaurang är cirka 100 kronor. En lokal öl cirka 16 kronor och en kaffe 29 kronor. Valutan är engelskt pund och tidsskillnaden är minus en timme.

Hotell i London

Sök och jämför hotell i London.

Läs mer:

8 vackra platser i England

12 vackra byar i Storbritannien

Så påverkar Brexit din resa till Storbritannien

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.