Karta

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic Airways är ett brittiskt flygbolag grundat 1984. Idag har Virgin Atlantic ett samarbete med Delta och flyger till 29 destinationer över hela världen. I Europa har man avgångar från London. Virgin Atlantic, som grundades av affärsmannen Richard Branson, har utsetts till ett av världens tio säkraste flygbolag. I dagsläget har Virgin Atlantic en flygplansflotta bestående av 39 plan av typerna Airbus och Boeing. Under 2016 transporterade Virgin Atlantic 5,4 miljoner passagerare.

Informationen är från november 2017.

Varför flyga med Virgin Atlantic?

Så checkar du in

Virgin Atlantics passagerare kan checka in med mobilen, online eller via incheckningsautomat på flygplatsen. Observera att alla alternativ inte är tillgängliga på alla avreseflygplatser. Incheckning online öppnar 24 timmar innan och stänger 70 minuter innan avresa. Incheckningen på flygplatsen stänger 60 minuter innan avgång.

Bagage och avgifter

Ett handbagage på max 10 kilo får tas med ombord för resenärer i klasserna Economy, Premium Economy och inrikesflygen Little Red. Handbagaget får inte vara större än 23 x 36 x 56 cm. I Upper Class får två handbagage med mx totalvikt på 16 kg tas med ombord. I samtliga klasser får minst ett bagage checkas in utan extra kostnad. För passagerare i Economy gäller det en väska på max 23 kg och med maxmåtten 90 x 75 x 43 cm. Närmare information om bagagereglerna för olika biljettklasser och destinationer finns på flygbolagets hemsida.

Platser

Plats ombord kan förbokas redan i samband med bokningen och upp till ett år innan avresa. Från juni 2014 är platsbokning för resenärer i ekonomiklass belagd med en extra avgift på från 30 GBP enkel resa. Från och med 24 timmar innan avresa kan du välja en plats ombord kostnadsfritt.

Förfriskningar ombord

På Virgin Atlantics flyg ingår mat ombord i biljettpriset. I Economy innebär detta en trerätters måltid inklusive färskt bröd och dessert. På vissa flyg serveras även frukost, afternoon tea och ett lättare mellanmål. På nattflygningar serveras även varm choklad. Specialkost kan beställas i förväg senast 48 timmar innan avresa.

Punktlighet

77,32 procent av Virgin Atlantics flyg var i tid i oktober 2017, enligt statistik från FlightStats.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.