Karta

Vietnam Airlines

Det statligt ägda Vietnam Airlines grundades 1956 och erbjuder idag flyg till 52 destinationer i 17 länder. Flygbolaget är med i SkyTeam och var faktiskt det första flygbolaget i Sydostasien som anslöt sig. Vietnam Airlines har en flotta på 84 flygplan, varav de flesta av typen Airbus A321-200. Vietnam Airlines har ambition att vara den näst största fullserviceflygbolaget i Sydostasien 2020.

*Informationen är från mars 2017

Varför flyga med Vietnam Airlines?

Så checkar du in

Du som tar ett flyg med Vietnam Airlines kan enklast checka in på flygplatsen. Det rekommenderas att du kommer åtminstone en timme innan avgång vid inrikesflyg och två timmar innan avgång vid internationella flygningar. Incheckningsdiskarna öppnar vanligtvis två och en halv timme före avgång vid internationella flygningar och två timmar före avgång för inrikesflyg. Du kan även checka in online från 24 timmar före avgång fram till 2 timmar innan.

Bagage och avgifter

Samtliga passagerare som flyger med Vietnam Airlines har ett handbagage och en incheckad väska inkluderat i biljettpriset. I Economy Class får du checka in 20 kg bagage och ta med ett handbagage. I Business & Premium får du checka in 30 kg och ta med två handbagage ombord. Utöver detta får även ett personligt föremål, typ handväska/portfölj, tas med ombord.

Platser

Du som flyger med Vietnam Airlines kan välja plats ombord vid incheckningen.

Förfriskningar ombord

Mat serveras ombord på samtliga av Vietnam Airlines flyg. På flygningar mellan Vietnam och Europa / Australien i ekonomiklass kan passagerare njuta av två måltider, samt snabbnudlar på begäran. På flyg mellan Vietnam och Japan / Korea serveras lokala delikatesser, men även asiatiska och västerländska alternativ. På flyg till Malaysia är alla måltider halal.

Bokningsavgifter

Inga extra bokningsavgifter tillkommer.

Punktlighet

Omkring 80 procent av Vietnam Airlines flyg avgår och ankommer i tid, enligt statistik från Flightstats.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.