Karta

Flyg Stockholm - Istanbul

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Istanbul ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Direktflyg till Istanbul

Vill du flyga nonstop till Istanbul? Vi hjälper dig hitta bästa rutten.

  • GENOMSNITTLIG FLYGTID3 timmar 26 minuter
  • BILLIGASTE DIREKTHEMRESAN888 SEK
  • GENOMSNITTLIGA FLYG PER VECKA73
FLYGBOLAG SOM FLYGER DIREKT
  • Pegasus Airlines
  • SAS
  • Turkish Airlines
Sök direktflyg

Flyginformation Stockholm till Istanbul

Billigaste returpriset senaste månaden

887 SEK

Flygbolag med direktflyg

3

Flyg per vecka

33

Genomsnittlig flygtid, total distans 2205 kilometer

3 timmar 20 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Turkish Airlines

İstanbul och İstanbul Sabiha Gökçen

2 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Istanbul: İstanbul och İstanbul Sabiha Gökçen.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Istanbul är 887 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
3 timmar 20 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Istanbul.
Det finns 3 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Istanbul.
I februari går det 33 direktflyg i veckan från Stockholm till Istanbul.
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Istanbul

Fyra bolag flyger direkt från Stockholm till Istanbul: Atlasglobal, SAS Turkish Airlines och Pegasus Airlines. Atlasglobal flyger på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar. Turkish Airlines flyger alla dagar. SAS flyger på tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Pegasus Airlines flyger alla dagar förutom på måndagar. Pegasus Airlines flyger till Istanbul Sabiha Gokcen Airport medan Atlasglobal, SAS och Turkish Airlines flyger till Istanbul Ataturk Airport. Alla bolag flyger från Arlanda flygplats.

Avresa från Stockholm Arlanda

Ska du flyga från Stockholm till Istanbul avgår ditt plan från Arlanda flygplats, som ligger norr om Stockholm, cirka 45 minuter med bil längs E4:an norrut. Hit kan du ta dig snabbt med Arlanda Express på bara 20 minuter och biljetter köper du i automater vid spåren eller vid Arlanda Express disk. Buss är ett annat alternativ. Här är det bolaget Flygbussarna som tar dig från Stockholm till Arlanda på cirka 45 minuter. De har många avgångar och biljetter kan köpas med mobilen som sms-biljett, i automater, över disk, på Pressbyrån eller 7-Eleven och på förhand via deras hemsida. På Arlanda flygplats får du surfa fritt i tre timmar. Här kan du köpa tidningar, böcker, kläder, souvenirer, leksaker, snacks, godis och tax-free-varor i de olika butikerna. Om du är hungrig finns barer, kaféer och restauranger där du kan köpa smörgåsar, sallader, snabbmat, fika och mer tillagade maträtter.

Ankomst till Istanbul Ataturk Airport

Om du reser med SAS, Turkish Airlines eller Atlasglobal från Stockholm till Turkiet ankommer du till flygplatsen Istanbul Ataturk Airport, vilken är Istanbuls största flygplats. Den har en inrikesterminal och en utrikesterminal. I dem finns nästan allt du kan tänkas behöva såsom banker, växlingskontor, konferensutrymmen, presentbutiker, bönerum, kiosker och tax-free-affärer. Dessutom har du tillgång till gratis wifi i 120 minuter. Från flygplatsen in till centrum kan du ta dig med metro, buss, båtbuss eller taxi. Flygbussarna avgår med jämna mellanrum och är billiga. Resan tar enbart en halvtimme. Tunnelbanestationen hittar du direkt under terminalerna. Du kan även såklart hyra bil på flygplatsen.

Istanbul Sabiha Gokcen Airport

När du flyger från Stockholm till Istanbul med Pegasus Airlines landar du på Istanbul Sabiha Gökçen International Airport, som är belägen cirka 40 kilometer från Kadıköy, 12 kilometer från Pendik och 50 kilometer från Taksim. För att ta dig in till Istanbul eller närregionen kan du åka privata eller statliga bussar eller tåg. Det finns ett informationskontor på flygplatsen som informerar dig om de olika möjligheterna. På flygplatsen kan du även surfa gratis, handla i butiker och äta enklare eller mer tillagad mat på de restauranger och kaféer som finns.

Generell information om att flyga från Stockholm till Istanbul

Har du svenskt pass får du vistas i Turkiet i 90 dagar utan ytterligare tillstånd. Men du måste självklart ha giltigt pass och ID-kort med dig. Rent allmänt är det bra om du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så hör med ditt bolag vad de rekommenderar.

Vad du kan förvänta dig i Istanbul

När du väl tagit dig från Stockholm och landat i Istanbul så kan du ta dig fram i stan med buss, tunnelbana, spårvagn eller båt. Smidigast är då att köpa en akbil som är en silvrig polett som du kan ladda med ett visst antal resor som funkar på alla transportmedel. Att åka båt är en upplevelse i sig. En gång var 15: e minut kan du ta en båt mellan Eminönu–Haydarpasa/Kadiköy och Besiktas–Üsküdar. Från Eminönu går tre båtar per dag längs Bosporen till Anadolu Kavagi. En tur och returbiljett kostar knappt 30 kronor. Taxi är även rätt så billigt men se till att taxametern är påslagen när du kliver in i taxin. Överlag är Turkiet ett prisvärt land att resa till, både när det gäller att resa dit och att leva i. Valutan heter Lira. Ett mål mat kostar cirka 50 kronor och en taxi 40 kr för en kortare sträcka. Tidsskillnaden mellan Istanbul och Sverige är +1 timme. I Marmara-regionen som ligger i den västra delen av Turkiet, däribland Istanbul, är det mer fuktigt än i det typiska Medelhavsklimatet. Det är varmt och fuktigt på sommaren och man kan också förvänta sig en del regn, även om det oftast inte varar så länge. På vintern kan det mycket väl snöa, men det brukar inte ligga så länge.

Hotell i Istanbul

Sök och jämför hotell i Istanbul.

Läs mer:

Är det säkert att åka till Turkiet?

Topp tio saker att göra i Istanbul

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.