Karta

Turkish Airlines

Flygbolaget Turkish Airlines grundades 1933 och erbjuder idag flyg till över 300 destinationer världen över. Turkish Airlines är Turkiets nationella flygbolag med huvudbas på flygplatsen Atatürk International i Istanbul. Turkish Airlines har flerfaldigt röstats fram som ”Europas bästa flygbolag” och ”Bästa flygbolag i Sydeuropa”. Företagets mål är att bli Europas ledande flygbolag och förknippas med flygsäkerhet, pålitlighet och kvalitativ service. Turkish Airlines är medlem i Star Alliance och har idag drygt 27 000 anställda. Under 2015 flög över 61 miljoner passagerare med Turkish Airlines. I Sverige flyger Turkish Airlines från Stockholm, Göteborg och Umeå.

Ska du flyga med Turkish Airlines och reser helst utan incheckat bagage? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt Turkish Airlines handbagage och undviker önödiga extraavgifter.

Informationen är från november 2017.

Varför flyga med Turkish Airlines

Så checkar du in

Turkish Airlines passagerare kan välja att checka in online via turkishairlines.com, via traditionell incheckningsdisk eller med hjälp av en självbetjäningskiosk på flygplatsen. Online-incheckningen är öppen från 24 timmar till 90 minuter innan avgång. Passagerare som reser med Turkish Airlines ska infinna sig vid gaten senast 45 minuter innan avgång för inrikesflyg och senast 90 minuter innan avgång för utrikesflyg.

Platser

Turkish Airlines har ett gediget utbud av underhållning ombord i form av filmer, musik, spel och ljudböcker. I Economy Class är sätena utrustade med USB-ingång och internet, extra huvudkuddar och fotstöd. Säten har också läslampa och uttag för laddning av elektronisk utrustning. Sätena är 78 centimeter breda. I Business Class är sätena utrustade med massagefunktion och möjligheten att avskärma sig från andra passagerare. Sätena har dessutom sängläge.

Bagage och avgifter

Turkish Airlines har en generös bagagepolicy där incheckat bagage ingår i biljettpriset. Mängden bagage varierar dock beroende på biljettklass och inrikes/internationella flyg, men ligger på mellan 15-40 kg. Observera att bagagepolicyn är en annan vid resor till och från USA. Samtliga passagerare får ta med sig minst ett handbagage på max 8 kg. Avgiften för extra bagage/övervikt ligger på mellan 3-30 euro per kilo.

Förfriskningar ombord

Turkish Airlines har ett mycket generöst utbud av förfriskningar och måltider ombord. Flygbolaget tillhandahåller specialmenyer för bland annat allergiker, diabetiker och barn i alla åldrar. Utbudet av mat varierar beroende på biljettklass och flyglinje, men Turkish Airlines erbjuder alltid både varma, kalla och alkoholhaltiga drycker ombord. I Economy Class serveras, beroende på restid, varm eller kall frukost och minst tre olika huvudmål. Maten ombord på Turkish Airlines flyg är inspirerad av det turkiska och internationella köket och menyerna ändras efter säsong. Turkish Airlines måltider har flerfaldigt belönats och flygbolaget satsar på att servera mat av hög kvalitét.

Bokningsavgifter

Samtliga biljettpriser är inklusive skatter och avgifter.

Punktlighet

I oktober 2017 var 78,8 procent av Turkish Airlines flyg i tid, enligt statistik från Flightstats.

Turkish Airlines

4,0/5
Baserat på 8329 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.