Karta

Flyg till Alicante

Information per mars 2018

Hitta billiga flyg till Alicante

Använd Skyscanner för att hitta de bästa priserna på flyg till Alicante. Är du flexibel med när du kan resa bör du prova vårt sökverktyg Hel Månad. På så sätt kan du ta reda på vilka dagar under en specifik månad som är mest prisvärda att flyga på, alternativt vilken månad på året som är billigast för att resa till Alicante. Håll dig även uppdaterad på ditt utvalda flygs prisutveckling med hjälp av vår Prisagent. Genom att skapa en prisbevakning får du reda på när priset på ditt flyg till Alicante går upp eller ner.

Flygplatser med direktflyg till Alicante

Du kan resa till Alicante med direktflyg från Stockholm, Göteborg och Växjö. Det finns också direktflyg till Barcelona från Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Barcelona

SAS, Norwegian och Ryanair är de flygbolag som erbjuder direkta flyg från Sverige till Alicante. Ett flertal andra flygbolag erbjuder också flyg med mellanlandning. Från Köpenhamn erbjuder bland annat Norwegian och Ryanair direktflyg till Alicante.
Här hittar du en fullständig lista över de flygbolag som erbjuder flygresor till Alicante.

Ankomst till Alicante

Alicantes flygplats ligger ligger i staden Elx, cirka 9 km söder om Alicante. Flygplatsen har goda förbindelser både till centrala Alicante och andra städer i närområdet, exempelvis Murcia, Benidorm och Santa Pola. Du kan också hyra bil på Alicantes flygplats.

Bästa tiden att resa till Alicante

Alicante har ett behagligt väder året om och lockar besökare under alla perioder. Bästa sol & bad-vädret är under juni till september. Under juli och augusti anordnas den populära sommarfestivalen i Alicante. Under vintermånaderna erbjuder många hotell prisvärda övernattningar.

Vädret i Alicante

Alicante har ett Medelhavsklimat med milda vintrar och heta, torra somrar. Under sommarmånaderna är det inte ovanligt med temperaturer på upp till 40 grader och under vintern ligger medeltemperaturerna på runt 10-14 grader.

Saker att se och göra i Alicante

Alicante är en populär destination bland besökare som vill njuta av sol och bad, men här finns också en rad sevärdheter och besöksmål att utforska. Slottet Santa Barbara, Alicantes hamn och promenadstråket Explanada de España är några av stadens måsten. Det färgglada kvarteret Barrio de la Santa Cruz i den gamla delen av Alicante, är också värd ett besök.

Läs mer

Topp 10 guide Alicante

Hotell i Alicante

Med Skyscanner kan du även jämföra och söka efter hotell i Alicante.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Alicante

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Alicante: Alicante.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, transavia, KLM, Danish Air Transport, Eurowings Europe och Norwegian flyger alla direkt till Alicante.
Den billigaste månaden att flyga till Alicante är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.