Karta

Brussels Airlines

Det belgiska flygbolaget Brussels Airlines historia börjar 2002 då ett 40-tal investerare bildade moderbolaget SN Airholding. Målet var att skapa ett flygbolag som kunde tillhandahålla en pålitlig förbindelse till och från Bryssel. I september 2008 ingick Brussels Airlines ett samarbete med Lufthansa och flygbolaget är idag en officiell medlem av flygalliansen Star Alliance. Brussels Airlines flygplansflotta består av 50 plan som flyger till mer än 90 destinationer i Europa, Afrika och USA. Under 2016 hade Brussels Airlines 7,7 miljoner passagerare.

Ska du flyga med Brussels Airlines och vill försäkra dig om att du får ut så mycket som möjligt av ditt bagage? Vi guidar till allt du behöver veta om vikt, mått och avgifter för incheckat bagage samt kabinväskor ombord på Brussels Airlines.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Brussel Airlines?

Så checkar du in

Resande med Brussels Airlines kan checka in online, via mobilen eller på flygplatsen via incheckningsdisk eller automat. Incheckning online kan göras fram till en timme innan avgång. Information om incheckningstider på flygplatsen ges i samband med bokningen och skiljer sig mellan olika avreseflygplatser. Observera att incheckning online inte är möjlig på alla rutter. Du som ska checka in på flygplatsen bör kontrollera vilken incheckningstid som gäller då detta varierar beroende på flygplats och destination.

Bagage och avgifter

Ett handbagage på max 12 kg och med maxmåtten 55x23x40 cm får tas med ombord. Utöver detta får också en handväska/portfölj med maxmåtten 40x10x30 cm tas med.Incheckat bagage får inte väga mer än 32 kg och överstiga måttet 203 cm (längd+höjd+bredd).Hur mycket incheckat bagage får får tas med varierar beroende på destination och biljettyp.

Platser

Plats ombord kan väljas i samband med incheckningen. Passagerare som reser med biljettyperna Bizz&Class, Flex&Fast och Light&Relax kan välja plats ombord utan extra kostnad. För Check&Go-passagerare tillkommer en avgift på €10 per flygning.

Punktlighet

Enligt FlightStats var 70,32 procent av Brussel Airlines flyg i tid under augusti 2017. Uppgiften baseras på 7148 flygningar.

Förfriskningar ombord

Utbudet av måltider och förfriskningar ombord varierar beroende på rutt och flygtid. Passagerare i biljettklasserna Check&Go och Light&Relax kan köpa lättare måltid ombord. För passagerare i övriga biljettklasser ingår måltider, snacks och drycker i biljettpriset. För barn yngre än 12 år som reser i Flex&Fast och Bizz&Class serveras en särskild Smurfs meal box.

Brussels Airlines

5,0/5
Baserat på 5751 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.