Karta

SWISS International Air Lines

Schweiz största flygbolag, Swiss International Air Lines, grundades 1931 och flyger idag till över 100 destinationer över hela världen. I Sverige trafikerar Swiss flygplatserna Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Swiss har i dagsläget en flygplansflotta bestående av 95 flygplan, varav de flesta av typen Airbus A320 och Airbus A330-300. Årligen transporterar Swiss i snitt 16 miljoner passagerare. Swiss, som igår i flygnätverket Star Alliance, har en personalstyrka på cirka 9000 anställda.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med SWISS

Så checkar du in

Du som väljer att flyga med Swiss han checka in online eller på flygplatsen. Öppettiderna för check in på flygplatsen varierar beroende på flygplats och biljettklass, men räkna med att incheckningsdiskarna öppnar mellan 2-3 timmar innan avgång. Du som väljer att checka in online kan göra detta från 23 timmar innan avresa. Ditt boardingkort får du då i mobilen.

Bagage och avgifter

Du som tar ett flyg med Swiss får ta med ett handbagage på upp till 8 kg och med maxmåtten 55x40x23 cm. Passagerare i biljettklasserna SWISS Business och SWISS First får ta med två handbagage. Utöver handbagage får också ett personligt föremål, exempelvis en datorväska eller en handväska, tas med ombord. Det personliga föremålet får inte vara större än 40x30x10 cm. Villkoren för incheckat bagage hos Swiss varierar beroende på flygrutt och biljettklass. För flyg inom Europa ingår incheckat bagage i biljettklasserna Classic & Flex samt Business. I Classic & Flex får du checka in en väska på max 23 kg och i Business gäller två väskor på max 32 kg vardera. Inget incheckat bagage ingår i biljettpriset för dig som reser i biljettklass Light.

Platser

Du kan välja en sittplats ombord i samband med din biljettbokning och fram till 48 timmar innan avresa.

Förfriskningar ombord

All mat och dryck som serveras ombord på Swiss flyg ingår i biljettpriset. Specialmåltider kan bokas under långdistansflyg.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.