Karta

LOT

Polens största flygbolag LOT är ett av världens äldsta flygbolag och grundades redan 1929. LOT, som till största delen ägs av polska staten, är medlem i Star Alliance och har en flotta på 43 plan. I dagsläget erbjuder LOT flyg till över 80 destinationer i Europa, Mellanöstern, Nordamerika och Asien. De flesta flygen utgår från Flygplatsen Chopin i Warszawa. LOT har flerfaldigt röstats fram som det bästa flygbolaget i östra Europa och räknas till ett av världens säkraste flygbolag.

*Informationen är från februari 2017

Varför flyga med LOT?

Så checkar du in

Du som flyger med LOT kan checka in online från 24 timmar fram till två timmar innan avresa. Det är också möjligt att checka in på flygplatsen som öppnar från 23 timmar till två timmar innan avresa beroende på destination. Incheckningen stänger mellan 30-60 minuter innan avresa.

Bagage och avgifter

LOT har en generös bagagepolicy där minst ett incheckat bagage ingår för de flesta passagerare, förutom de som reser med biljettypen LOT Economy Simple och vid vissa inrikesflyg. Det går att köpa till extra incheckat bagage. Tänkt på att köpa eventuellt extrabagage online och mer än 12 timmar innan avresa, annars får du betala ett högre pris.

Samtliga passagerare får ta med minst ett handbagage utan extra kostnad. Handbagaget får ha maxmåtten 23 x 40 x 55 cm. Utöver detta får även en mindre väska av typen handväska/datorväska tas med ombord.

Platser

Passagerare som flyger i LOT Economy Class får betala en extra avgift för att välja plats ombord. Avgiften ligger på mellan 5-20 EUR (cirka 50-200 kronor) beroende på hur lång flygresan är. Övriga passagerare kan välja plats ombord utan extra kostnad. Platsbokningen kan göras fram till 24 timmar innan avresa.

Förfriskningar ombord

Någon form av snacks/måltid serveras kostnadsfritt under samtliga LOTs flygningar, dock ej för de passagerare som reser i LOT Economy Simple. Den som önskar beställa extra måltider kan göra detta mot en avgift. Specialmåltider är tillgängliga för passagerare i LOT Business Class och LOT Premium Economy under kortdistansflygningar och till samtliga passagerare under långdistansflyg.

Bokningsavgifter

Du som bokar din flygbiljett online på lot.com betalar ingen extra bokningsavgift. En avgift på 400 kronor tillkommer om du bokar via telefon hos LOT Call Centre.

Punktlighet

Cirka 75 procent av LOTs flyg i januari 2017 var i tid och drygt 25 procent var försenade i mer än 15 minuter, enligt statistik från Flightstats.

LOT

4,5/5
Baserat på 1787 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.