Karta

Etihad Airways

Etihad Airways grundades 2003 och är Förenade Arabemiratens nationella flygbolag. Flottan består av 110 plan som tillsammans flyger till 116 destinationer i 68 länder från utgångspunkten i Abu Dhabi.

Bonusprogram

Bonusprogrammet för Etihad Airways heter Etihad Guest och är ett program med många partners vilket ger dig möjlighet att samla poäng inte bara på resor utan även på hotellvistelser, shopping, telecomtjänster och mycket mer. Reser du med familjen kan man samla ihop allas poäng på ett konto. Poängen kan du sedan spendera på nya resor, eller exempelvis uppgradera en resa till Business Class. Om du inte kan eller vill använda dina poäng på resor går det bra att shoppa för dem i det rika utbud som presenteras på hemsidan. Som medlem får du vartefter du samlar poäng allt mer fördelar så som tillgång till lounger och utökad tillåten bagagevikt.

*Informationen är från februari 2017.

Varför flyga med Etihad Airways?

Så checkar du in

När du flyger med Etihad Airways kan du checka in på nätet från 48 fram till 2 timmar före avgång. Check-in på flygplatserna stänger oftast 60 minuter innan avresa och öppnar 3 till 4 timmar före avgång.

Online check-in är smidig och snabb och ditt boardingkort kan du välja att ha på telefonen medan du lämnar bagaget i bagdrop.

Bagage och avgifter

Etihad Airways handbagage får ha måtten 40 x 50 x 25 cm per enhet och du får ta med en väska som väger 7 kg i Ekonomiklass, 2 väskor på totalt 12 kg i Business Class samt Första klass.

Generellt för incheckat bagage på flygningar med Ethiad Airways gäller i Ekonomiklass att du får ta med en väska på max 23 kg förutom handbagaget och i Businessklass två väskor á 32 kg. I Residenceklass gäller fyra enheter incheckat bagage á 32 kg. Beroende på destination kan avvikelser förekomma.

Om du vill ta med extra bagage kan detta bokas på förhand till ett pris som är 20% lägre än om du hanterar det vid incheckning. Du kan även använda poäng för att betala för bagaget.

Förfriskningar ombord

På Etihad Airways blir du gott omhändertagen i vilken klass du än väljer att resa. Från den personliga butler som ingår i Residenceklass till personalen i kabinen vid en flygning i Ekonomiklass är servicen alltid på topp. Du serveras alltid dryck och snacks och på längre resor även en varm måltid. Även i Ekonomiklass kan du där välja mellan olika varmrätts-alternativ, exempelvis en vegetarisk rätt eller en med inspiration från destinationen du reser till.

Du har tillgång till en skärm vid din plats och hittar mängder av tidningar, filmer, skivor och annan underhållning som spel och tv-program. Beroende på destination och biljett-typ kan en del av innehållet vara gratis. Ett WiFi paket finns oftast till försäljning till ett pris av 5 USD/halvtimme.

Punktlighet

Etihad Airways får i punktlighetsmätningar alltid väldigt högt betyg och anses oftast vara bland de 5 mest punktliga flygbolagen i världen.

Etihad Airways

4,0/5
Baserat på 5707 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.