Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Bryssel

Att hyra bil i Bryssel

I ankomsthallen på Bryssels flygplats hittar du de mest kända och anlitade biluthyrningsföretagen. Här finns Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty. Återlämning av bilar sker vid samma infart som Front Park 1 och är tydligt markerad med skyttar. Tänk på att själva återlämningsproceduren kan ta en liten stund.

Att köra i Bryssel

Belgien har ett bra nätverk av motorvägar medan standarden är ojämn i övrigt. Inne i Bryssels centrum är det bättre att ta sig fram till fots för här kan trafiken vara kaotisk. I tätort är hastighetsbegränsningen ofta 50 km/t medan det sjunker till 30 km/t i centrum. Motorväg alt motorled är oftast 90/120 km/t. Det är förbjudet att tala i telefon om du inte använder handsfree.

Parkering i Bryssel

Här duger svensk p-skiva och systemet är i bruk måndag till fredag kl. 09.00-18.00 i blåmarkerade zoner. Bruk av p-skiva här ger rätt till 2 timmars fri parkering. Om du ställer bilen över natten rekommenderas du använda inhägnad parkeringsplats eller ett garage. Töm gärna bilen själv.

Trevliga utflykter

Om du besöker regionen under våren, sommaren eller tidig höst får du inte missa Colona Rose Garden. Med en av Europas mest undersköna samlingar av rosor från hela världen, dessutom ordnade i trevliga samlingar genom trädgården, måste detta vara ett av de mest sinnliga utflyktsmålen. Dofter, färger, mixen av alla de unika varianter - och det ”gömt” i en stilig park och dessutom gratis! Tusentals rosor väntar på att charmera dig. Från Bryssel Ring - R0 - ta avfart nr 16 " Sint - Pieters - Leeuw " och följ N6 Bryssel Mons riktning Halle. Lambic Öl har ett eget besökscentrum med intressanta utställningar, upplevelser för alla sinnen, och, såklart, provsmakning. Lambic är genröst, elegant, trivsamt och charmigt. Och dessutom lärorikt och spännande då informationsmaterialet håller hög klass och är pedagogiskt på ett trivsamt vis. Det mest unika med Lambic öl är den spontana jäsningen i träfat som sker under optimala förhållanden. Ölen är grunden i t.ex. Kreik ölen med sin egna sura eftersmak. Passa på att smaka både Kriek och andra ölsorter vid ditt besök. Från Bryssel Ring - RO - mot A10 och av på E19 mot Beersel. Ta avfart 19-Lot och Kerkhofstraat mot slutdestionation Laarheidestraat. Waterloo ligger bara10 km från Bryssel. Staden är känd för slaget mellan Napoleon och den enade gruppen bestående av Storbrittannien, Preussen, Österrike mfl. Här i staden finns fler minnesmärken och sevärdheter med anknytning till detta Napoleons nederlag. Den romersk-katolska kyrkan St Joseph sägs ha en speciell innebörd för kriget då befälhavaren för alliansen, general ”Duke of” Wellington, sägs ha tagit en stund för sig själv innan slaget just här i kyrkan, en stund för att samla tankar och förbereda sig genom bön. Waterloo är ett populärt besöksmål och väl underhållet, informativa och sägenomspunnet. Slaget stod 1815 och uppmärksamhet fick staden på nytt 1974 då ABBA med låten om staden och slaget vann Eurovision Song Contest. Bryssel är mer lämpat för cyklister och flanörer i centrum. Man kan även ta tunnelbana för att uppleva stadens egna sevärdheter. Om du tar tunnelbanan till station Louise får du utforska det makalösa, enorma konstverket byggt av restbitar i trä. 40 meter långt, 25 meter brett och nästan 20 meter högt är det en imponerande syn. Vad det föreställer? Ja, skönheten ligger i betraktarens ögon. Om olyckan är framme ring 112.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.