Karta

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines är ett turkiskt flygbolag som grundades 1990 och som idag är ett av landets ledande lågprisflygbolag. I dagsläget flyger man till över 100 destinationer och har en flotta på 74 flygplan, varav de flesta av typen Boeing 737-800. Pegasus mål är att bli Turkiets punktligaste flygbolag och ha de mest konkurrenskraftiga priserna. Flygbolaget har sin huvudbas på den internationella flygplatsen Sabiha Gökçen. Pegasus Airlines har utsetts till det billigaste lågprisflygbolaget i Europa.

Ska du flyga med Pegasus Airlines och vill få mer information om deras bagagevillkor? Skyscanner has sammanfattat Pegasus Airlines bagageregler, samt ett par tips om hur du kan packa smart och undvika att få betala onödiga extraavgifter.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Pegasus Airlines?

Så checkar du in

Resande med Pegasus Airlines kan välja att checka in online eller via traditionella incheckningsdiskar på flygplatsen. Observera att vissa flygplatser inte erbjuder incheckning online. Incheckning online öppnar 72 timmar innan avresa och stänger 45 minuter innan avgång. Om du har bagage med dig som ska checkas in, ska du lämna in det vid diskarna på flygplatsen senast 120 minuter innan avgång vid internationella flyg och senast 60 minuter innan avgång vid inrikes flygresor. Du ska vara vid gaten senast 30 minuter innan flyger lyfter. Ditt mobila boardingkort kan laddas ner till din mobil eller skrivas ut.

Bagage och avgifter

Samtliga passagerare ombord på Pegasus Airlines flyg får ta med ett handbagage på max 8 kg och med maxmåtten 20x40x55 cm (max 12 kg för de med Business Flex-biljett). Incheckat bagage ingår i biljettpriset för alla utom de som reser med Basic-biljett. Bagagekvoten varierar beroende på biljettklass och flyglinje. De passagerare som vill köpa till extra incheckat bagage, kan göra en förfrågan om det på Pegaus Airlines hemsida. Detta ska göras innan man åker till flygplatsen.

Platser

De som reser med Business Flex-biljett kan välja sittplats ombord utan extra kostnad. För övriga passagerare tillkommer en extra avgift på mellan cirka 50-130 kronor beroende på plats.

Förfriskningar ombord

Passagerare med Advantage- och Business Flex-biljetter har snacks/mat inräknat i priset. Övriga passagerare kan förbeställa mat och dryck eller köpa lättare måltider ombord. Mat kan förbeställas från det att du köper din biljett och fram till 24 timmar innan avgång.

Punktlighet

74,61 procent av Pegasus Airlines flyg var i tid under augusti 2017. Uppgiften baseras på 15 890 flygningar.

Pegasus Airlines

4,0/5
Baserat på 514 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.