Hyrbil i Amsterdam

Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Det finns ett antal biluthyrningsfirmor i både centrala Amsterdam och i anslutning till flygplatsen Amsterdam Schiphol. Biluthyrningsfirmorna som finns representerade här är bland annat Hertz, Europcar och Green Motion Car rental. Du kan välja att hämta upp och lämna din bil på antingen flygplatsen, i Amsterdams centrum eller på annan plats enligt överenskommelse. I Amsterdam är det möjligt att hyra bilar i alla bilkategorier från minimodeller, kompakt och bilar i ekonomiklass till minibussar, kombi och stadsjeepar.

Parkering är möjlig både i Amsterdams centrum och i anslutning till vägen A10 där ett flertal så kallade ”Park+Ride”-parkeringar finns. Dessa är ett billigt och smidigt alternativ och ligger i anslutning till kollektivtrafiken som gör att du snabbt kan ta dig in till stadens centrala delar. Parkeringsavgifterna på ”Park+Ride” ligger f.n på mellan 1 till 8 euro per dygn beroende på när parkeringen påbörjas. Vissa av ”Park+Ride”-parkeringarna är tillgängliga dygnet runt och finns bland annat på Burgemeester Stramanweg 130, Leeuwendalersweg 23b och Loosdrechtdreef 4. Det finns också ett flertal parkeringshus runt och i centrala Amsterdam, bland annat på Prins Hendrikkade 20A, Tesselschadestraat 1G och Van Baerlestraat 33B där den sistnämnda ligger under Museumplein och är ett utmärkt alternativ om du vill besöka ett av stadens största museer.

I Amsterdam kan du också parkera på gatan mot en avgift på f.n 5 euro (cirka 50 kronor) per timme eller 30 till 45 euro (300-440 kronor) per dag. Var uppmärksam på tilläggsskyltar där det står ”vergunninghouders”, detta betyder att parkeringsplatsen är reserverad för bilar med tillstånd. På vissa platser kan du parkera med en ”parkeerschijf”, p-skiva. Ta gärna med dig din svenska p-skiva, den fungerar lika bra här.

Vägarna i Amsterdam och i Holland är av mycket god standard men trafiken kan bli tät och köer kan förekomma. Räkna därför med att det kan ta längre tid att ta sig fram på vägarna här än i Sverige. Den värsta rusningstrafiken pågår mellan 07.00 till 09.00 och 16.00 till 18.30. Cykeltrafiken i Amsterdam är tät och det gäller att se upp för cyklister på vägarna. Tänk på att kiltunneln i Dordrecht är avgiftsbelagd. Använd handsfree om du ska tala i mobiltelefon medan du kör och skicka inga SMS under körning, det är förbjudet i Nederländerna.

Amsterdam och Nederländerna ligger på en liten yta och det tar därför inte lång tid att köra runt och besöka områdets många måsten och landet är uppskattat bland bilturister. Ett tips är ett besöka staden Haarlem som ligger drygt två mil från Amsterdam. Haarlem har en rik historia och ett besök på The Teylers Museum rekommenderas. Missa inte heller ett besök på stadens viktigaste torg, Grote Markt. Ett annat trevligt utflyktsmål är kuststaden Katwijk belägen cirka fem mil utanför Amsterdam. Här hittar du bland annat en härlig sandstrand och lämningar av ett romerskt läger, Brittenburg. Besök gärna staden Delft som ligger norr om Rotterdam, cirka fem mil från Amsterdam. Här kan du strosa runt bland vackra kanaler, gamla hus och marknader och beskåda det världsberömda lergodset Delftfajans som tillverkats här sedan 1500-talet. Delft är också ett mycket uppskattad shoppingstad med ett härligt shoppingkvarter beläget i den gamla stadskärnan.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.