Karta

Flyg till Rotterdam

Välkommen till Rotterdam, Nederländernas näst största stad och värd för en av världens största hamnar.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Rotterdam.

Säsong

Våren och sommaren är en härlig tid att besöka staden, klimatet är skönt och att strosa runt och se och upptäcka arkitekturen, hamnen och bryggorna är ett perfekt nöje då.

Ta sig runt

Nederländerna i allmänhet och Rotterdam i synnerhet är mycket väl lämpade för cykling. Gatorna har egna cykelfiler och cyklisterna sina egna trafikljus så det är ett säkert och bekvämt sätt. Vill du inte cykla finns både bussar och metro.

Öppettider

De flesta butiker har öppet alla veckans dagar från kl. 10.00-18.00 utom måndag och söndag då man öppnar kl. 12.00.

Dricks

I Rotterdam är alla avgifter inkluderade i notan och dricks ses som ett komplement. Det är vanligt att addera mellan 5-10% på notan för att visa uppskattning med mat och service.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sveriges ambassad (ligger i Haag)

Jan Willem Frisolaan 3

2517 JS Den Haag

Tel: +31 70 412 02 00

Sevärdheter

Delfshaven, ett av Rotterdams mest pittoreska områden för trevliga promenader. Detta var en gång den officiella hamnen för staden Delft. Kika efter den utförliga promenadkartan för området och ta dig tid att utforska det frestande utbudet av etniska livsmedel som erbjuds i mängd väster om området.

Huis Sonnevald, ritat av Brinkman och Van der Vlugt är ett enastående exempel på den holländska nya arkitekturen, även känd som holländsk funktionalism. Omsorgsfullt restaurerad med möbler, tapeter, armaturer mm. korrekt enligt tidens mode (1933) gör ett besök här en till en häpnadsväckande upplevelse. Arkitektonisk virtuell verklighet nästan.

Overblaak Development, ritad av Piet Blom och uppfört 1978-1984 präglas av sitt pennformade torn och den skog av lutande kuber på sexkantiga polygoner som innehåller lägenheter. En av dessa Kijk-Kubus-Museum House lägenheter är öppen för allmänheten.

Maritiem Museum, ett omfattande museum som berättar och visualiserar den rika nederländska sjöfartstraditionen på ett trevligt och pedagogiskt vis. Gott om modeller och förklaringar så att man riktigt känner sig saltstänkt och upplyst om traditioner och tragedier till havs efteråt.

Rotterdam zoo, ‘Diergaarde Blijdorp’ är en av Hollands mest populära attraktioner med besökare från hela världen. På din vandring genom parken får du bekanta dig med många olika djur. Här finns en savann, en gorilleö, en krokodilflod, en fladdermusgrotta, en tropisk park med elefanter och en isgrotta där du får se isbjörnar simma. En av de mest fascinerande attraktionerna på Blijdorp är Oceanium, en 22 meter lång tunnel genom havsbottnen där du får möta många havs- och kustlevande djur. Ett perfekt mål för en riktigt äventyrlig dag. All tänkbar service finns här och även chansen för de minsta att klättra, klänga, springa och studsa i barnens egen djungel.

Hotell i Rotterdam

Hitta hotell i Rotterdam.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Rotterdam

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Rotterdam: Rotterdam.
KLM Cityhopper, transavia, Pegasus Airlines, Royal Air Maroc, Tuifly.be och British Airways flyger alla till Rotterdam.
Den billigaste månaden att flyga till Rotterdam är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.