Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Paris

I Paris hittar du både stora, internationella biluthyrningsföretag och mindre, lokala alternativ. Det finns biluthyrningsföretag i både centrala Paris och vid flygplatserna. På flygplatsen Charles de Gaulle hittar du bland annat Enterprise, Budget, Europcar och Avis. Hertz och Budget finns också på flygplatsen Le Bourget och på flygplatsen Paris Orly hittar du biluthyrningsfirman Thrifty. Hyrbilar kan hämtas och lämnas på både flygplatserna och i centrala Paris eller på andra platser enligt överenskommelse. I Paris kan du hyra bilar i samtliga prisklasser och kategorier. Välj bland smidiga mini-modeller, bilar i mellanklassen eller minibussar, kombi och stadsjeepar.

I Paris kan du parkera i både parkeringshus och på gatan. Utanför ringmotorvägen Boulevard Périphérique, som omger de mest centrala delarna av staden, är parkeringsplatserna billigare än i centrum och möjligheterna för att ta sig in till stan med kollektivtrafiken är goda. Här är några exempel på sådana parkeringshus:

  1. Valmy-Liberté139, rue de Paris 94220 Charenton-le-Pont - 94220
  2. Porte des Lilas 55, rue des Frères Flavien - 75020
  3. Porte de Saint-Ouen 17, Avenue de la Porte de Saint-Ouen – 75017

När det kommer till gatuparkering är Paris uppdelat i tre parkeringszoner. I samtliga zoner får man parkera i max två timmar. Parkeringsavgifter gäller måndag till lördag mellan 09.00 och 19.00 och ligger f.n på mellan 1.20 till 3.60 euro i timmen (cirka 12-36 kronor). Tänk på att biljettautomaterna i Paris inte tar emot mynt utan enbart kortet ”Paris Carte”. Kortet finns att köpa i kiosker.

Vägarna i Frankrike och i Paris håller god standard och det är förhållandevis lätt att ta sig fram med bil. Undvik om möjligt att ge dig ut i trafiken i Paris centrala delar vid rusningstid som är mellan 06.30 till 08.30 och 16.30 till 18.30 på vardagar. Trafiken brukar också vara tät på fredags eftermiddagar samt vid lunchtid. Undvik att köra på Autoroute du Soleil under juli och augusti då mängder med turister och semestrande fransmän ger sig ut här. De flesta motorvägarna i Frankrike är avgiftsbelagda och ska du till exempel köra från Paris till Bordeaux får du räkna med en kostnad på f.n 54.40 euro (cirka 540 kronor).

Både Paris och stadens närområden kryllar med måsten. På landsbygden finns mängder med vackra små byar som är utmärkta att stanna till på och uppleva under en biltur. Ett trevligt utflyktsmål är den lilla orten Giverny som ligger drygt 75 kilometer nordväst om Paris. Det är här du hittar Monets berömda trädgård som är öppen för besök mellan april och oktober. I området finns även ett slott där du kan tillbringa natten. Ett annat spännande utflyktsmål är den medeltida staden Provins belägen drygt nio mil öst om Paris. Provins ligger i hjärtat av regionen Champagne och är bland annat känd för sin medeltida sommarfestival. Besöker du Provins bör du köpa med dig stadens specialitet; rosenbladssylt. För dig som reser med barn är kanske det ultimata tipset ett besök på Disneyland Paris som ligger drygt tre mil öster om centrala Paris. På Disneyland parkerar du bilen gratis.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.