Köpenhamn

5 mars 20206 mars 2020

2 vuxna - 1 rum

Danmark huvudstad bjuder på mängder av attraktioner, utmärkt shopping och restauranger i världsklass. Ta en weekend i Köpenhamn och upplev danskarnas ”hygge”. Ta dig fram till fots, eller varför inte på en hyrcykel, och insup den fina arkitekturen och den härliga atmosfären. Upplev Köpenhamns nattklubbar, konstmuseer och aktiviteter för både stora och små. Köpenhamn är en perfekt stad att besöka året om.

Var ska man bo i Köpenhamn?

Köpenhamns centrum

Det största utbudet av hotell i Köpenhamn finns i stadens centrala delar. Köpenhamns centrum, Indre by på danska, innefattar den kända shoppinggatan Ströget, kanalkvarteren kring Nyhavn och sevärdheter som Rosenborgs slott, Amalienborg och Tivoli. Om du bor på hotell i Köpenhamns centrum har du gångavstånd till några av de bästa delarna av staden.

Nørrebro

I hippa Nørrebro hittar du mängder med restauranger, designbutiker och ett stort utbud av streetfood. Stadsdelen är Köpenhamns mest multikulturella, vilket syns inte minst på restaurangutbudet. Stämningen i Nørrebro är mer avslappnad än i centrum och området känns mer som en by än en stadsdel i en huvudstad. Bo på hotell i Nørrebro om du vill ha nära till god och prisvärd mat, ett trevligt nattliv och en spännande gatubild.

Vesterbro

Den gamla arbetarstadsdelen Vesterbro har gått från att vara en ruffig och nedgången till av staden till att bli en favorit bland barnfamiljer och studenter. Vesterbro har en avslappnad och sofistikerad atmosfär med färgglada hus och kullerstensgator. Det är i Vesterbro som du hittar ett av Köpenhamns mest kända besöksmål; Tivoli.

Østerbro

Østerbro är Köpenhamns lite finare område, känt för sina trendiga butiker, parkområden och några av stadens bästa restauranger. Besökare som reser med barn väljer ofta att bo på hotell i Østerbro då området är familjevänligt. Den shoppingglade besökaren kommer att uppskatta en tur på Østerbrogade som är shoppingstråket nummer ett här.

Frederiksberg

Frederiksberg kallas ibland för Köpenhamns svar på Notting Hill i London, vilket inte är svårt att förstå. Området är känd för sitt stora utbud av museer, konstgallerier och inte minst spännande restaurangutbud. Frederiksberg är, liksom Østerbro, en lite finare del av den danska huvudstaden. Är du en gourmet bör du bo på hotell i Frederiksberg där du hittar ”delikatessgatan” Værnedamsvej som är ett paradis för matälskaren.

Att göra i Köpenhamn

Nöjesparken Tivoli, Nationalmuseet, Den lille havfrue och Nyhavn är några av Köpenhamns populäraste besöksmål. Bland alla sevärdheter i Köpenhamn finns också Rosenborgs slott, Amalienborg och shoppinggatan Ströget. Vill du har mer inspiration till Köpenhamn kan du kolla in Skyscanner guide till 10 måsten i Köpenhamn

Flyg till Köpenhamn

Hitta flyg till Köpenhamn.

Informationen på sidan är från juni 2017.

Hotell med toppbetyg i Köpenhamn

från 1 216 SEK
från 1 550 SEK
från 3 049 SEK

Vad säger resenärer om Köpenhamn?

9,8
Friluftsmänniskor
9,6
Konst & Designälskare
9,3
Historieälskare
9,0
Matälskare
8,4
Familjeresenärer
Medlemmars omdömen (299)
Callum Soukup-Croy
Callum Soukup-CroyGlasgow
2017-05-24

Vacker stad. Det är inte konstigt att danskarna är alltid rankad som en del av de lyckligaste människorna i världen när de kommer att kalla en stad som Köpenhamn hem. Det finns en myriad av saker att göra här och några utmärkta kulturmiljöer. En av de måste se platser för alla med intresse för öl är Carlsberg bryggeri som gör utmärkta turer med provsmakare i slutet.

Keane
KeaneSan Francisco
2016-06-10

Vacker stad med ett stort historiskt distrikt som är lätt walkable. Folk är vänliga och maten är god. Liksom de flesta av Skandinavien, det är verkligen dyr, så bara ha det i åtanke.

Kristina A
Kristina ASan Francisco
2016-06-10

Friendly säker Köpenhamn är en magisk plats att tillbringa några dagar! Det är vackert vid jul och jag är säker på sommaren! Ta en kanaltur på en solig dag för den bästa utsikten.

Child of Bohemia
Child of BohemiaKapstaden
2016-06-10

Första gången jag besökte staden jag falled kär i den. Köpenhamn är fantastisk plats, med vänliga och hjälpsamma människor som var leende på läpparna. Denna stad är inte stor, så att du kan bara slappna av och gå runt och njuta av atmosfären.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är februari, med ett genomsnitt på 1 474 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Köpenhamn är oktober, med ett genomsnitt på 2 823 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i februari förra året var 2 281 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.
I Köpenhamn är den förväntade genomsnittstemperaturen i februari 1,9 °C/35,4 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 22,6 °C/72,7 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på −0,5 °C/31,1 °F.
Närmaste flygplatsen för Köpenhamn är Köpenhamn (CPH) (8,60 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Köpenhamn Roskilde (29,19 km) Malmö Sturup (52,80 km) Ängelholm Helsingborg (71,00 km)

Planera en resa till Danmark