Hyrbil i Köpenhamn

Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

I Köpenhamn kan du välja mellan flera välkända hyrbilsföretag. Här hittar du bland annat Hertz, Europcar, Sixt och Budget. Hyrbilsföretagen har sina kontor både i centrala Köpenhamn och vid Kastrups flygplats och du han välja att hämta och lämna din bil där det passar dig bäst. I Köpenhamn kan du välja bland hyrbilar i samtliga bilkategorier, allt från smidiga småbilar till kombimodeller och bilar i premiumklassen.

Det är lätt att parkera i Köpenhamn. Ett tips är att ställa hyrbilen på något av de stora parkeringshusen i stan. Här hittar du några av dem:

  • Nørreport, Israels Plads 1
  • Vesterport, Nyropsgade 42
  • Illum, Silkegade 4
  • Magasin, Bremerholm 2
  • Industriens Hus, H.C Andersens Boulevard 18

Det är också möjligt att parkera på gatan, även om det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Gatuparkering i Köpenhamns centrum är avgiftsbelagd. Det är dock gratis att parkera på gatan på söndagar och helgdagar samt efter klockan 17.00 på lördagar. Tänk på att det råder parkeringsförbud fem meter före övergångsställen, tio meter före och efter korsningar och 12 meter före busshållplatser. På parkeringsplatser med tidsbegränsad, avgiftsfri parkering ska p-skiva användas. Det går bra att använda en svensk p-skiva. Ska du parkera bilen nattetid bör du välja en bevakad eller inhägnad parkering och lämna inte kvar värdesaker i bilen. Kastrups flygplats har också gott om parkeringsplatser både för korttids- och långtidsparkering som kan bokas enkelt online. Du hittar mer information om parkering på Kastrup här.

Vägarna och trafiken i Köpenhamn och Danmark skiljer sig väldigt lite åt jämfört med Sverige. Vägarna håller god standard och trafikreglerna är i princip de samma. I centrala Köpenhamn är hastighetsgränsen 40. Tänk på att danska polisen utdömer och inkasserar böter på plats och att det är förbjudet att prata i mobiltelefon när man kör bil. Ha i åtanke att trafiken i Köpenhamn bitvis kan vara intensiv med både bilar och många cyklister.

Köpenhamn bjuder på otaliga sevärdheter och utflyktsmål, både i centrum och inom ett rimligt avstånd från staden. Söder om Köpenhamn ligger det fantastiska Køgebugt-området med en härlig flera kilometer lång sandstrand och den gamla hamnstaden Køge. I området hittar du också det populära konstmuseet Arken. Från Køge kan du också ta färjan till den mysiga ön Bornholm som är en väldigt uppskattad sommardestination bland både barnfamiljer och äldre. Ett besök i norra Danmark rekommenderas om du tycker om konst och historia. Kör till Nordsjälland och besök konstmuseet Louisiana och Frederiksborg Slott i Hillerød. Här möter du en stad med ett rikt kulturliv och många trevliga caféer och restauranger. Stannar du kvar i Köpenhamn är ett ett besök på Tivoli ett måste. Parkering är möjlig på gatorna i området kring Tivoli samt i parkeringshuset på Nyropsgade 42 där alla som betalar entré till Tivoli får 15 procents rabatt på parkeringsavgiften. Ett annat trevligt utflyktsmål, som är uppskattat inte minst bland barn och unga, är Experimentarium City på Trangravsvej 10-12 i Christianshavn. Här kan man tillbringa hela dagen med att prova på teknik, olika utmaningar och experiment. Avgiftsbelagd parkeringsplats finns bredvid centret.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.