Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Köpenhamn

I Köpenhamn kan du välja mellan flera välkända hyrbilsföretag. Här hittar du bland annat Hertz, Europcar, Sixt och Budget. Hyrbilsföretagen har sina kontor både i centrala Köpenhamn och vid Kastrups flygplats och du han välja att hämta och lämna din bil där det passar dig bäst. I Köpenhamn kan du välja bland hyrbilar i samtliga bilkategorier, allt från smidiga småbilar till kombimodeller och bilar i premiumklassen.

Det är lätt att parkera i Köpenhamn. Ett tips är att ställa hyrbilen på något av de stora parkeringshusen i stan. Här hittar du några av dem:

  • Nørreport, Israels Plads 1
  • Vesterport, Nyropsgade 42
  • Illum, Silkegade 4
  • Magasin, Bremerholm 2
  • Industriens Hus, H.C Andersens Boulevard 18

Det är också möjligt att parkera på gatan, även om det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Gatuparkering i Köpenhamns centrum är avgiftsbelagd. Det är dock gratis att parkera på gatan på söndagar och helgdagar samt efter klockan 17.00 på lördagar. Tänk på att det råder parkeringsförbud fem meter före övergångsställen, tio meter före och efter korsningar och 12 meter före busshållplatser. På parkeringsplatser med tidsbegränsad, avgiftsfri parkering ska p-skiva användas. Det går bra att använda en svensk p-skiva. Ska du parkera bilen nattetid bör du välja en bevakad eller inhägnad parkering och lämna inte kvar värdesaker i bilen. Kastrups flygplats har också gott om parkeringsplatser både för korttids- och långtidsparkering som kan bokas enkelt online. Du hittar mer information om parkering på Kastrup här.

Vägarna och trafiken i Köpenhamn och Danmark skiljer sig väldigt lite åt jämfört med Sverige. Vägarna håller god standard och trafikreglerna är i princip de samma. I centrala Köpenhamn är hastighetsgränsen 40. Tänk på att danska polisen utdömer och inkasserar böter på plats och att det är förbjudet att prata i mobiltelefon när man kör bil. Ha i åtanke att trafiken i Köpenhamn bitvis kan vara intensiv med både bilar och många cyklister.

Köpenhamn bjuder på otaliga sevärdheter och utflyktsmål, både i centrum och inom ett rimligt avstånd från staden. Söder om Köpenhamn ligger det fantastiska Køgebugt-området med en härlig flera kilometer lång sandstrand och den gamla hamnstaden Køge. I området hittar du också det populära konstmuseet Arken. Från Køge kan du också ta färjan till den mysiga ön Bornholm som är en väldigt uppskattad sommardestination bland både barnfamiljer och äldre. Ett besök i norra Danmark rekommenderas om du tycker om konst och historia. Kör till Nordsjälland och besök konstmuseet Louisiana och Frederiksborg Slott i Hillerød. Här möter du en stad med ett rikt kulturliv och många trevliga caféer och restauranger. Stannar du kvar i Köpenhamn är ett ett besök på Tivoli ett måste. Parkering är möjlig på gatorna i området kring Tivoli samt i parkeringshuset på Nyropsgade 42 där alla som betalar entré till Tivoli får 15 procents rabatt på parkeringsavgiften. Ett annat trevligt utflyktsmål, som är uppskattat inte minst bland barn och unga, är Experimentarium City på Trangravsvej 10-12 i Christianshavn. Här kan man tillbringa hela dagen med att prova på teknik, olika utmaningar och experiment. Avgiftsbelagd parkeringsplats finns bredvid centret.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.