Karta

Flyg till Århus

Välkommen till Århus, Danmarks näst största stad på Jyllands östkust, vid Århusviken av Kattegatt.

Allmänt om att resa till Århus

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Danmark.

Säsong

Århus med sin charmiga livfulla stadskärna och den stillsamt vackra naturen bakom hörnet är välkomnande året runt - men vill du uppleva något idylliskt ska du bege dig hit i juletid när staden tänder alla juleljus och skapar en magisk julstämning.

Ta sig runt

Århus är väl skyltat och passar utmärkt att upptäcka till fots eller varför inte på en hyrd cykel. Även taxi och bussar finns tillgängliga och för turister finns fler fina erbjudanden med busspass för en eller fler dagar.

Öppettider

Butikerna i Danmark har inte alls lika generösa öppettider som vi är vana vid i Sverige. Öppettiderna regleras av "lukkeloven", stängningslagen, som dock mildrats lite på senare år. Vanligtvis har danska butiker öppet till kl. 17.30 måndag-torsdag, på fredagar ofta till kl. 18. På lördag stänger butikerna kl. 13 eller kl. 14. På söndagar är det i regel stängt. Det finns många undantag från ovanstående, så det kan löna sig att kolla. I storstäderna t ex har många stora varuhus och butiker öppet lite längre och ibland även söndagsöppet.

Dricks

Lämna dricks om du är nöjd med mat och service. Men det anses inte ohyfsat att låta bli.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sveriges ambassad ligger i Köpenhamn och har adressen Sankt Anna Plads 15 A, tel +45 33 36 03 70

Sevärdheter i Århus

Den Gamle By bjuder på atmosfär från svunna tider. Strosa runt mellan ett sjuttiotal gamla byggnader, besök den medeltida domkyrkan och fly vardagen en stund genom den tidsresa ett besök här bjuder på.

ARoS Århus Konstmuseum erbjuder bakom sina glödande röda tegelväggar nio våningar med ett fantastiskt urval samtidskonst. Grädden på moset är det spektakulära regnbågspanoramat, en 360graders gångväg på taket där du genom fönster skimrande i regnbågens alla färger kan njuta av utsikten i levande färgprakt.

Mosegårdområdet 10 km söder om stadens centrum erbjuder naturupplevelser och museumsbesök. Bakom museet börjar en vandringsled som tar dig över blommande ängar, förbi betande får, genom ståtlig bokskog och ner till Mosegårds strand - en av Århus finaste stränder.

Marselisborg, kungliga familjens sommarresidens är öppet för allmänheten när familjen själv inte är på plats - om du besöker slottet då passa på att njuta av rosenträdgården och parken. Och om du valt samma tidpunkt som de kungliga kan du roa dig med att ta del av vaktavlösningen vid middagstid, kika efter en utsiktsplats på vägen så ser du bra.

Rådhuset i Århus, i design av världskände och omåttligt populäre Arne Jacobsen. Arkitekten Arne Jacobsen var en pionjär inom dansk modernism och rådhusets yttre likaväl som dess inredning är intressant inte bara för den designintresserade utan för envar som njuter av eleganta linjer, funktionella lösningar och spännande ytor.

Resor till Danmark

Se vad mer Danmark har att erbjuda! Använd Skyscanner för att söka efter resor till Danmark.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Århus

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Århus: Århus.
EgyptAir, Sun-Air, Singapore Airlines, easyJet, Danish Air Transport, Ryanair, CityJet och Croatia Airlines flyger alla direkt till Århus.
Den billigaste månaden att flyga till Århus är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.