Karta

Flyg till Istanbul

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Istanbul

Om du letar efter billiga flyg till Istanbul, kan Skyscanner hjälpa dig. Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen för dig.

Testa vårt sökverktyg Hel Månad för att se de billigaste dagarna att flyga på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Istanbul

Det kan vara bra att boka ditt flyg till Istanbul i god tid innan avresa, inte minst om du planerar att resa under sommarmånaderna som är högsäsong. Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se när du bör göra din bokning.

Använd dig gärna av vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst så att du kan boka det till bästa pris.

Flygplatser i Sverige och Köpenhamn med direktflyg till Istanbul

Flygbolag i Sverige som flyger till Istanbul

Flera flygbolag i Sverige och Köpenhamn har direktflyg till Istanbul: Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlasglobal, Corendon och Thomas Cook Scandinavia. Ett flertal flygbolag erbjuder flyg med mellanlandning, exempelvis Lufthansa, KLM och Adria.

Flygplatser i Istanbul

Istanbul har två flygplatser; Atatürk International och Sabiha Gökçen på den asiatiska sidan cirka fem mil från centrum. Flygplatsen Atatürk ligger vid Marmarasjön, cirka 25 km från centrala Istanbul. Från Atatürk går det bussar till Taksimtorget varje halvtimme och resan tar ungefär 45 min. Det går också att ta Metron till Aksaray som tar cirka 35 min. Taxi är ett smidigt transportmedel och lediga bilar finns så gott som alltid i anslutning till flygplatserna. Du kan också ta dig runt med en hyrbil i Istanbul.

Bästa tiden att besöka Istanbul

Sen vår och tidig höst är i allmänhet den bästa tiden att besöka staden, eftersom man då undviker den största semesterperioden i juli och augusti när priser, temperaturer och antalet turister är som högst. Om vädret inte är en viktig faktor, då det finns det även mycket som talar för att resa till Istanbul på vintern, när de stora turistattraktionerna är relativt folktomma.

Vädret i Istanbul

Istanbul har ett varierande klimat med ganska kalla vintrar och mycket varma somrar, där värmen ibland kan vara ganska kvävande. Vintern är den blötaste årstiden och regnperioden kan ibland fortsätta till långt fram på våren.

Se och göra i Istanbul

Istanbul har många historiska byggnader och att besöka några av de många moskéerna är en höjdpunkt på varje resa. Större attraktioner inkluderar Süleymaniyemoskén och den nya moskén vid Eminönüs vattenfront.

Andra höjdpunkter man inte bör missa är Basilika Cistern och Topkapipalatset. Den första är en fantastisk skapelse av bysantinsk ingenjörskonst som byggdes 532 AD för att möta stadens växande vattenbehov. Topkapipalatset var tidigare residens för de ottomanska sultanerna. Sedan 1924 har det varit ett museum med en magnifik samling av smycken, skatter, kejserliga kostymer och manuskript.

Mer information

Hitta hotell i Istanbul.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Istanbul

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Istanbul: İstanbul och İstanbul Sabiha Gökçen.
Gulf Air, Oman Air, Transavia France, transavia, Nouvelair, GOL Linhas Aéreas, Badr Airlines och Azerbaijan Airlines flyger alla direkt till Istanbul.
Den billigaste månaden att flyga till Istanbul är januari.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.