Karta

Icelandair

Islands största flygbolag Icelandair grundades 1937 och flyger idag till 26 städer i Europa och 18 destinationer i Nordamerika. Flygbolaget har Keflavik International Airport som hub och bolaget är en del av Icelandair Group. Icelandairs motto är att erbjuda en bekväm resa under ledorden ”komfort, hängivenhet och service”. Flygbolagets flotta består i dagsläget av 30 flygplan, varav majoriteten av typen Boeing 757-200. I Sverige flyger Icelandair från Göteborg och Stockholm.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Icelandair?

Så checkar du in

Resande med Icelandair kan välja att checka in via manuella diskar på flygplatsen, via incheckningsautomater samt online. Passagerare som checkar in online 36 timmar före avresa på flyg till och från Europa och Kanada. På flyg till och från USA checkar du in 24 timmar innan. Incheckning online är i nuläget möjlig för samtliga destinationer förutom Belfast och Aberdeen.

Bagage och avgifter

Icelandair har en generös bagagepolicy med incheckat bagage utan extra kostnad. Den tillåtna mängden bagage skiljer sig åt mellan de olika biljettklasserna, men passagerare kan alltid checka in minst ett bagage på upp till 23 kg. Samtliga passagerare får också ta med ett handbagage på upp till 10 kg ombord. Utöver detta får också en handväska/portfölj tas med in i kabinen.

Platser

Du som bokar ett flyg med Icelandair kan välja sittplats ombord utan extra kostnad. Välj gärna din plats ombord i samband med bokningen för att försäkra dig om att få din önskade plats.

Bokningsavgifter

Inga extra avgifter tillkommer vid bokning online.

Förfriskningar ombord

På Icelandairs flyg ingår alkoholfria drinkar alltid i biljettpriset. Passagerare i Economy Class kan köpa till lättare måltider ombord, medan de som reser i Economy Comfort eller Saga Class har mat och dryck inräknat i biljettpriset.

Punktlighet

Enligt FlightStats var 67,88 procent av Icelandairs flyg i tid under augusti 2017. Uppgiften baseras på 3122 flygningar.

Icelandair

5,0/5
Baserat på 899 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.