Karta

Qatar Airways

Flygbolaget Qatar Airways bildades 1993 och har sitt huvudkontor i Doha, Qatar. Idag flyger man till fler än 150 destinationer i främst Asien, Afrika och Australien. I Sverige flyger Qatar Airways från Arlanda. Flygbolaget, som är ett av världens yngsta, kännetecknas av sin höga service och har under flera år röstats fram som världens bästa flygbolag. Qatar Airways-koncernen erbjuder utöver reguljärflyg även fraktflyg och lyxiga privatjetplan för både nöjesflyg och affärsresor.

*Information är från september 2017.

Varför flyga med Qatar Airways?

Så checkar du in

Resande med Qatar Airways kan välja att checka in antingen på nätet eller på flygplatsen. Incheckningen på flygplatsen öppnar normalt tre timmar innan avgång och stänger en timme innan. Resenärer som väljer att checka in på nätet kan göra detta från 48 timmar till 90 minuter innan avgång på alla flyg utöver de till och från USA där incheckningen online öppnar 24 timmar innan avgång. Vid incheckning hemma ska boardingkortet skrivas ut och tas med till flygplatsen. Vid flyg till och från vissa destinationer finns möjlighet att skicka boardingkortet till mobiltelefonen och därefter visa upp detta på flygplatsen.

Bagage och avgifter

Maxmåtten för handbagage på Qatar Airways flyg är 50 x 37 x 25 cm. Utöver ett handbagage kan en handväska/portfölj tas med ombord. Reglerna för incheckat bagage varierar beroende på flygklass och rutt. Exempelvis kan du som reser i Economy Class checka in ett bagage på max 30 kg och med maxmåttet 300 cm (höjd + längd + bredd) på de flesta rutter.

Platser

Qatar Airways har en av de allra modernaste flygplansflottorna i världen. Sätena ombord är rymliga och har generöst benutrymme. Alla passagerare erbjuds kuddar, mjuka yllefiltar, uppfriskande handdukar och små påsar med toalettartiklar ombord. Qatar Airways erbjuder underhållningssystemet Oryx ombord där passagerare kan välja bland mer än 1000 olika filmer, musik, spel och tv-program. Sittplats kan bokas i förväg vid online-bokningar, fram till 72 timmar innan avresa.

Bokningsavgifter

Priserna som visas vid bokning online inkluderar skatter och avgifter.

Förfriskningar ombord

Qatar Airways satsar på att erbjuda måltider av hög kvalité ombord på alla sina flygningar och i samtliga klasser. Alla passagerare serveras mat och dryck kostnadsfritt och varje säte ombord har generöst med plats att avnjuta måltiden på. Före, under och efter måltiderna finns ett stort utbud av drycker att välja bland. Passagerare i Qatar Airways First och Business Class erbjuds Pre-Select Dining där man kan i förväg kan välja rätter från en á la carte-meny.

Punktlighet

Qatar Airways är ett av världens punktligaste flygbolag.

Qatar Airways

4,5/5
Baserat på 7861 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.