Karta

British Airways

British Airways grundades 1974 och är idag Storbritanniens största flygbolag och en av Europas största flygaktörer. I dagsläget flyger bolaget till 183 destinationer och har en flygplansflotta på 268 plan, majoriteten Airbus A320-200 och Boeing 777-200ER. British Airways erbjuder både kortdistans och långdistansflyg och ingår i flygbolagsalliansen Oneworld. Huvudkontoret ligger i London.

Planerar du att flyga med British Airways och reser helst utan incheckat bagage? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt British Airways handbagage och undviker önödiga bagageavgifter.

*Informationen är från januari 2017

Varför flyga med British Airways?

Så checkar du in

Du som flyger med British Airways kan välja att checka in online, via flygbolagets app eller med hjälp av incheckningsautomaterna på flygplatsen. Incheckningen online och via appen öppnar 24 timmar före avresa och du kan ladda ner ditt boardingkort till din mobil, email eller skriva ut det. Skulle du tappa eller glömma det, så går det att skriva ut på nytt på incheckningsautomaterna. Om du reser med en grupp som består av fler än nio personer måste du checka in via automaterna eller check in-disken på flygplatsen. Barn som reser själva, eller på en separat bokning, ska också checka in via check in-disken. Incheckningen stänger mellan 20-60 minuter före avresa, beroende på var du reser från och till.

Bagage och avgifter

Ett handbagage och en datorväska/handväska får tas med ombord kostnadsfritt ombord på British Airways flyg. Minst ett incheckat bagage ingår i biljettpriset på samtliga biljettyper utöver Basic-biljetterna. Det går dock att köpa till incheckat bagage på Basic-biljetterna, priserna beror på rutt, men ligger på från 25 € per person. Du som reser med ett barn upp till 11 år på en Basic-biljett kan checka in en sittvagn och en bilbarnstol utan extra kostnad. Du kan se vilka bagageregler som gäller för din resa på din bokningssida online.

Platser

Reser du med en Basic-biljett kan du antingen betala en avgift för att reservera en plats ombord, alternativt få en tilldelad kostnadsfritt vid incheckningen. Reser du med en annan typ av biljett, kan du antingen betala en avgift för att reservera en plats alternativt göra detta kostnadsfritt i samband med incheckning.

Förfriskningar ombord

Du som flyger kortdistans i ekonomiklass har möjlighet att köpa snacks och lättare måltider ombord, exempelvis mackor. Samtliga matalternativ kostar mindre än 5 GBP (cirka 45 kronor). På långdistansflyg i ekonomiklass serveras mat kostnadsfritt ombord, samt kalla och varma drycker. I högre biljettklasser ingår måltider och dryck ombord. Specialmat kan beställas i förväg på ett flertal av rutterna.

British Airways rutter

British Airways är ett av få flygbolag som erbjuder flyg till alla 6 av de bebodda världsdelarna. Några av de populäraste rutterna med avgång från Sverige är:

Rutt Flygtid
Stockholm Arlanda - London Heathrow 2h 40m
Göteborg Landvetter - London Heathrow 2h 15m
Stockholm Arlanda - Los Angeles Beror på mellanlandning
Stockholm Arlanda - Barcelona Beror på mellanlandning
Göteborg Landvetter - Los Angeles Beror på mellanlandning
Göteborg Landvetter - Manila Beror på mellanlandning

British Airways destinationer

British Airways har avgångar från Göteborg, Stockholm Arlanda samt Stockholm Bromma, och flyger till mer än 160 destinationer världen över. Några av de populäraste destinationerna från Sverige är:

Land Flygplats Flygplatskod
Storbritannien London LHR
USA Los Angeles LAX
Spanien Barcelona BCN
USA Miami MIA
Filippinerna Manila MNL
USA New York JFK

British Airways

5,0/5
Baserat på 37466 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.