Karta

Austrian Airlines

Austrian Airlines är ett Österrikiskt flygbolag, grundat 1957. Idag erbjuder Austrian Airlines flyg till 130 destinationer i hela världen. Flygbolaget har en flotta på 85 flygplan, varav majoriteten av typen Airbus A320-200. Austrian Airlines ingår i flygalliansen Star Alliance och har cirka 6500 anställda. Under 2016 valde 11,4 miljoner passagerare att flyga med Austrian Airlines. I Sverige flyger Austrian Airlines från Stockholm och Göteborg.

*Information är från september 2017.

Varför flyga med Austrian Airlines?

Så checkar du in

Du som tar ett flyg med Austrian Airlines kan välja att checka in online, via flygbolagets app eller på flygplatsen. I de flesta fall öppnar incheckning online 47 timmar innan avresa. Observera att incheckning online inte är tillgänglig för alla destinationer. Du som ska checka in på flygplatsen kan göra detta i en incheckningsautomat eller via incheckningsdisken. Incheckningstiderna varierar beroende på avreseflygplats och destination, så kontrollera noga och i god tid vad som gäller för din resa.

Bagage och avgifter

Passagerare i Economy Class får ta med ett handbagage på max 8 kg och med maxmåtten 55x40x23 cm ombord. De som reser i Business Class får tas med 2 st handbagage med samma maxmått och vikt. Det går att köpa till extra incheckat bagage för en avgift på mellan 25-225 €. Tänk på att det är billigare att köpa till extra bagage online än på flygplatsen. Minst ett incheckat bagage på max 23-32 kg ingår i biljettpriset för samtliga passagerare förutom de i Economy Light. Bagaget för inte vara större än 158 cm (höjd+bredd+längd).

Platser

Du som tar ett flyg med Austrian Airlines kan välja sittplats ombord direkt vid biljettbokningen och fram till 48 timmar innan avresa. Val av sittplats ingår i biljettpriset för de som reser i Business Class och för passagerare i Economy Classic och Economy Flex inom Europa. I övriga fall kostar platsreservationen mellan 10-65 €.

Förfriskningar ombord

De som reser i Business Class och Economy Class på medeldistans- och långdistansflyg kan förboka och välja mellan 14 olika rätter ombord. Detta kan göras fram till 24 timmar innan avresa. Specialmåltider och måltider för barn finns att tillgå, men kan i vissa fall behöva förbokas.

Punktlighet

I augusti 2017 var 84,05 procent av Austrian Airlines flyg till tid, enligt statistik från Flightstats. Statistiken baseras på 12 082 flygningar.

Bokningsavgifter

En bokningsavgift på mellan 250 till 500 kronor tillkommer om du bokar din flygbiljett via en resebyrå, på flygplatsen eller över telefon.

Austrian Airlines

5,0/5
Baserat på 5751 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.