Karta

KLM

KLM är ett nederländskt flygbolag, grundat 1919. Idag erbjuder KLM flyg till 145 destinationer och har en flygplansflotta på 118 plan, varav majoriteten Boeing 737-800. KLM:s huvudkontor ligger i Amstelveen i närheten av flygplatsen Amsterdam Schiphol och bolaget har drygt 32 000 anställda. Flygbolaget ingår i SkyTeam-alliansen. I maj 2004 gick KLM samman med Air France och skapade Air France-KLM. Både Air France och KLM fortsätter dock att flyga under sina respektive varumärken.

Planerar du ett flyg med KLM och reser gärna med endast handbagage? Kolla in vår guide om hur du överlistar KLMs regler för kabinväskor och undviker att betala höga bagageavgifter.

*Informationen är från januari 2017

Varför flyga med KLM?

Så checkar du in

Du som reser med KLM kan välja att checka in online, via mobiltelefon eller på flygplatsen. Väljer du online-incheckning kan du checka in på KLMs hemsida från 30 timmar till 1 timme före avgång för de flesta flygningar. För flyg till USA är incheckning online öppen från 24 timmar före avgång. Om ditt returflyg kommer att göras inom 24 timmar från utresan kan du checka in samtidigt för det.

Du som checkar in med mobilen får ditt boardingkort via e-post. Boardingkortet kan också skrivas ut på flygplatsen i en av KLM:s incheckningsautomater, vid en bagagelämningsplats, eller vid en incheckningsdisk på flygplatsen. Du kan skriva ut ditt boardingkort fram till 30 minuter före avresa. Du som hellre vill checka in på flygplatsen kan göra detta via självbetjäningsautomaterna. Du lämnar ditt bagage vid någon av bagagelämningsplatserna

Platser

När incheckningen har öppnat kan du välja en plats ombord på KLM-flygningar gratis. Du kan också välja en ordinarie plats i förväg, vanligtvis mot en extra avgift. Om du reser med en biljett som ger dig rätt att ändra och/eller avboka din resa (biljettyp Y, B eller M) kan du även välja ordinarie plats ombord kostnadsfritt.

Bagage och avgifter

Den tillåtna bagagemängden kan skilja sig mellan flygningarna. När det gäller handbagage är den generella tillåtna mängden gratisbagage följande: I Economy Class på europeiska och interkontinentala flygningar får du ta med ett handbagage och ett tillbehör, exempelvis en handväska, portfölj eller bärbar dator. Totalvikten för handbagage får inte överstiga 12 kg. I Business Class på europeiska och interkontinentala flygningar får du ta med två handbagage och ett tillbehör, så som en handväska, portfölj eller bärbar dator. Totalvikten får inte överstiga 18 kg.

Den generella mängden gratis incheckat bagage är följande: I Economy Class på interkontinentala flygningar får du checka in ett 1 bagage på max 23 kg. I Economy Class på europeiska KLM-flygningar får du endast ta med handbagage. Om du vill ta med dig mer bagage kan du köpa extra bagage online. I Business Class får du checka in två bagage på vardera max 32 kg.

Förfriskningar ombord

På interkontinentala flygningar i Economy Class välkomnas du ombord med en valfri dryck. Före varje måltid serveras en aperitif med nötter, därefter en förrätt, en av KLM:s två varma Tasty Blue-måltider och en efterrätt. Till måltiden serveras färskt bröd och efter middagen kaffe, te eller likör kostnadsfritt.

På flygningar i Economy Class inom Europa erbjuds ett stort urval varma och kalla drycker. Beroende på flyg- och avgångstid serveras antingen ett tilltugg eller en fräsch smörgås eller wrap. På flygningar som varar upp till 45 minuter serveras ett sött och ett salt tilltugg och på flygningar som varar upp till 120 minuter serveras smörgåsar och tilltugg. På flygningar som varar längre än 120 minuter serveras ett varmt tilltugg eller ett sött bakverk. I Business Class får passagerarna njuta av en specialmåltid tillredd av den nederländska stjärnkocken Jonnie Boer, serverad på en servis som har skapats av nederländska designern Marcel Wanders.

Bokningsavgifter

En bokningsavgift per biljett kan eventuellt tillkomma. Beloppet varierar per land, men avgiften är alltid lägst när man bokar online på KLMs hemsida. I vissa länder läggs ingen avgift på.

Punktlighet

Cirka 78% av KLM:s flyg var i tid i december 2016, enligt statistik från Flightstats.

KLM

5,0/5
Baserat på 104 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.