Karta

Flyg Stockholm - Helsingfors Vanda

Flyginformation Stockholm till Helsingfors Vanda

Billigaste returpriset senaste månaden

589 SEK

Flygbolag med direktflyg

9

Flyg per vecka

172

Genomsnittlig flygtid, total distans 440 kilometer

0 timmar 54 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Finnair

Helsingfors Vanda

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Helsingfors Vanda: Helsingfors Vanda.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Helsingfors Vanda är 589 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
0 timmar 54 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Helsingfors Vanda.
Det finns 9 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Helsingfors Vanda.
Det finns 172 flyg i veckan som flyger direkt från Stockholm till Helsingfors Vanda, i juli
November 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Helsingfors

Norwegian, SAS, BRA, British Airways och Finnair flyger direkt från Stockholm till Helsingfors. BRA flyger från Bromma flygplats i Stockholm och Finnair både från Bromma och Arlanda. De övriga från Arlanda. Flygresan från Stockholm till Helsingfors tar cirka en timme.

Avresa från Stockholm till Helsingfors

Arlanda flygplats

När du ska flyga utrikes från Arlanda går vanligtvis flygen från terminal 5 som är utrikesterminalen, men kolla för säkerhets skull med ditt flygbolag. I alla terminaler finns det gott om restauranger, butiker och kaféer och du kan även passa på att växla pengar, gå till apoteket, göra dina bankärenden och till och med gå till frissan. Parkering finns nära alla terminaler och du kan enkelt och smidigt boka parkering i förväg på nätet. Resenärer kan surfa fritt under tre timmar på flygplatsens wifi, som har bra täckning på alla allmänna ytor. Behöver du längre tid eller mer data, köper du åtkomst med betalkort. Generellt rekommenderas att du är på flygplatsen 90 minuter innan avgång, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

Bromma Stockholm Airport

På rutten Stockholm-Helsingfors finns det även avgångar från Bromma Stockholm Airport. På flygplatsen hittar du både lättare och lite matigare rätter att äta innan din avresa. Det finns även en bar där du i lugn och ro kan ta dig ett glas vin eller öl. Du kan även passa på att handla här när du ska ut och resa. I Duty Free Store handlar du till 20 % lägre priser på utvalda produkter jämfört med butikerna i stan – oavsett vart du ska resa. Här finns också det du behöver inför resan: godis, dryck och något att läsa. På Bromma Stockholm Airport finns bankomat, brevlåda och förvaringsboxar. Dessutom surfar du trådlöst på hela flygplatsen.

Ankomst till Helsingfors

Helsingfors-Vanda flygplats ligger i Vanda, cirka 20 kilometer från Helsingfors centrum. Det finns två terminaler, T1 och T2 , som har öppet dygnet runt och ligger intill varandra. Avståndet mellan terminalerna är cirka 300 meter. På flygplatsen finns många restauranger, butiker och kaféer. Wifi är gratis och bra och det finns flera stationer där du kan ladda din mobil. Det går smidigt att ta sig till och från flygplatsen med tåg, buss eller taxi. Lokaltågen P och I trafikerar mellan flygplatsen och Helsingfors centrum. Resan tar cirka 30 minuter och biljetterna kan köpas på flygplatsen i HSL:s biljettautomat intill spåren, vid turistinformationen i terminal två eller via din mobil. Ingången till tågstationen finns i korridoren mellan terminal 1 och terminal 2, på samma nivå som ankomsthallarna. Om du vill åka buss in till stan är det linje 615 och Finnairs City Bus eller hotellens transferbussar. Det finns även flera bussförbindelser direkt från flygplatsen till övriga orter i Finland. En resa med taxi mellan Helsingfors centrum och flygplatsen tar en knapp halvtimme och kostar cirka 45–50 euro. Taxistationer finns framför utgångarna på båda terminalerna.

Bra saker att veta i Helsingfors

Helsingfors är en rätt så liten stad och det är inte alls något problem att ta dig runt till fots. Är du trött i fötterna kan du alltid hoppa på en spårvagn. Vårt bästa tips är spårvagnen 3T, vars slinga går igenom hela centrum. Det finns även bussar och en tunnelbana som bara består av en linje och mest används av de som bor i förorterna. En entimmesbiljett för spårvagnarna köps i automater vid hållplatserna. Det kostar just under två euro. Det finns även tredagarskort att köpa.

Finlands väder påminner mycket om Sveriges. Under sommaren är medeltemperaturen i norr cirka 15 grader och i söder kring 20 grader. På vintern kan det bli riktigt kallt i Helsingfors, men det är ingen orsak till att undvika detta snöiga grannland. Vita landskap omgivna av mörker, med endast stjärnorna på himlen och islyktor som lyser upp uppfarten, sätter stämningen för din resa. Men Helsingfors är även en vacker sommarstad med sina ljusa kvällar och skärgården precis utanför.

Valutan i Finland är euro och de ligger en timme före oss. Prisnivån är ungefär densamma som i Sverige. Ibland dyrare. Ibland billigare. En kaffe i Finland kostar cirka 30 kronor, en måltid för två personer på en lite finare restaurang cirka 600 kronor och att åka taxi 15 kronor per kilometer med en startavgift på 60 kronor.

Att se och göra i Helsingfors

Helsingfors är känd för sitt rika kulturutbud, exempelvis Alvar Alto Museet eller Amos Andersson, där du kan titta på världsberömd finsk design och konst. Helsingfors har också sin egen skärgård, där du kan åka ut på en båttur och staden har också många unika arkitektoniska pärlor att upptäcka. Vi rekommenderar en guidad tur så att man hittar de allra bästa – de ligger rätt så utspridda men det är gångavstånd till alla. I Helsingfors kan du dessutom värma dig i en het, allmän bastu på traditionellt vis. Exempelvis i stadsdelen Berghäll kan du se bastubadare som sitter och svalkar sig vid gatan, inlindade i badlakan. Det finns även en allmän nybyggt designbastu nere vid havet, där du till och med kan doppa dig i sjön och sedan njuta av något gott i restaurangen. Se även till att gå i de roliga butikerna i stadsdelen Rödbergen och att äta lunch inne i den vackra saluhallen nere i hamnen när du ändå är här.

Läs mer:

De åtta mest natursköna ställena för en semester i Finland

Din reseguide till Finland

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.