Karta

Aegean Airlines

Det grekiska flygbolaget Aegean Airlines grundades 1987 och är idag landet största flygbolag. Aegean Airlines flyger både charter och linjeflyg både i Grekland och internationellt. Totalt flyger Aegean Airlines till 145 destinationer. Flygbolaget har sin huvudflygplats på Elefthérios Venizélos flygplats i Aten. Aegean Airlines har en flygplansflotta bestående av 47 flygplan av typen Airbus A319-100, Airbus A320-200 och Airbus A321-200. Flygbolaget ingår i Star Alliance.

*Informationen är från februari 2017.

Varför flyga med Aegean Airlines?

Så checkar du in

Passagerare som flyger med Aegean Airlines kan checka in online, via mobilen, via incheckningsautomater på flygplatsen och via incheckningsdiskar. Observera att samtliga alternativ inte är tillgängliga på alla flygplatser. Incheckning online är generellt öppen från 48 timmar före avgång till 30 minuter innan avresa.

Bagage och avgifter

Ett handbagage på max 8 kg och med maxmåtten 56 x 45 x 25 cm får tas med ombord utan extra kostnad. Passagerare som reser i Business class får ta med två handbagage, varav ett mindre på max 5 kg och maxmåtten 45 x 35 x 20 cm.

Passagerare med de billigaste flygbiljetterna, GoLight, har inget incheckat bagage inkluderat i priset. De som reser med en Flex-biljett får checka in en väska på upp till 23 kg utan kostnad och passagerare i Business får checka in två väskor på upp till 32 kg vardera. Extra incheckat bagage kan köpa till för mellan 18-40 €.

Platser

Du som reser med Aegean Airlines kan välja plats ombord vid incheckning online som öppnar 48 timmar innan avresa.

Förfriskningar ombord

Du som reser i Economy Class får serverat snacks och dryck på Aegeans inrikesflyg och en varm måltid samt dryck på samtliga internationella flyg. För resenärer i Business Class som reser inrikes serveras en välkomstdrink, kaffe & te och alkoholhaltiga drycker kostnadsfritt. På de internationella flygningarna serveras också en välkomstdrink och ett urval av varma rätter från det grekiska köket.

Bokningsavgifter

Inga bokningsavgifter tillkommer.

Punktlighet

89.81 procent av Aegean Airlines flyg var i tid i februari 2017. Den genomsnittliga förseningstiden låg på 33,8 minuter, enligt statistik från Flightstats.

Aegean Airlines

5,0/5
Baserat på 3657 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.