Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Istanbul

Biluthyrning i Istanbul

Den här informationen är aktuell i maj 2015

Turkiet är soligt, vackert och helt fullpackat med historia och kultur. Hyr en bil och utforska de gamla städerna och de vita sandstränderna. Om du hyr en bil i Istanbul kan du lätt utforska de norra delarna av landet, efter att du sett allt man bör se i den vackra staden förstås. Majoriteten av biluthyrningsfirmorna hittar du direkt på flygplatsen.

Här kan du hyra bil på flygplatsen

De populäraste biluthyrningsfirmorna är Hertz, National, Europcar, Thrifty, Enterprise, Budget, Avis och Alamo. De har alla typer av olika bilar och märken. Du hittar uthyrningsdiskarna i ankomsthallen på Istanbul flygplats.

Trafiken i Istanbul

Du behöver inte bli rädd i Istanbul bara för att du hör en massa bilar som tutar. Det är en del av kulturen. Många kör inte rätt i rondellerna och en hel del förare stannar inte när trafikljuset visar rött heller. Men så länge du ser upp och är försiktig kan du njuta av att köra inne i Istanbul. Försök undvika rusningstrafiken, speciellt kring Tksim och områdena kring Siraselviler. Utanför stan är det både lugnar och lättare att köra bil.

Platser värda att köra till

Sile

Denna kuststad är känd för sina fabriker och sin vackra fyr. Det finns dessutom gott om långa vackra stränder här och fina fiskrestauranger.

Hur du hittar hit: Kör över bron Cross Faith Bridge och ta väg E80. Det tar ungefär en timme att köra till Sile.

Kilyos

En annan vacker strandort är Kilyos där många från Istanbul brukar tillbringa sin sommar. Varje vecka anordnas då en festival och varje kväll finns det är skön strandfest att gå på.

Hur du hittar hit: Ta huvudvägen norrut från Istanbul. Du passar genom Sariyer och sedan skogen Belgrade innan du kommer fram till Kilyos.

Kermerburgaz

Det finns mycket att göra i denna pittoreska stad. Varför inte testa att rida, golfa eller jaga. Eller varför ta inte bara ett simtur i det sköna, klara vattnet.

Hur du hittar hit: Kör norrut från Istanlbul på vägen Istanbul Cevre Yolu tills du kommer till vägen Hardou-okmeydan Bagrantisi, fortsätt till Nurtepe och Mimarsinan och sedan kommer du fram till Kermerburgaz.

Polonezkoy

Den lilla by på den asiatiska delen av Istanbul grundades av polska invandrare i slutet av 1800-talet. Begravningsplatsen är värt ett besök.

Hur du hittar hit: Ta väg E80 till Sile, följ sedan skyltarna till Polonezkoy. Det tar ungefär 50 minuter att köra därifrån.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.