Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Prag

Du hittar de flesta stora hyrbilsföretagen i Prag. Utöver välkända Avis och Sixt hittar du också ett flertal lokala hyrbilsföretag både i stadens centrala delar samt vid flygplatsen Václav Havel Airport. I Prag kan du hyra bilar i flera olika bilkategorier, välja bland små bilar i mini- eller ekonomi-klassen eller varför inte en kombi eller minibuss om du är i behov av mer plats.

Det finns gott om parkeringsplatser i Prag, men trafiken kan bli tät i synnerhet i rusningstid. Tänk på att en heldragen gul linje längs med vägen betyder att det råder stoppförbud på platsen. Är den gula linjen streckad betyder detta att det är förbjudet att parkera där. Stoppförbud gäller fem meter före övergångsställen, vid korsningar och hållplatser. Felparkerade bilar kan få sina hjul låsta eller bli bortbogserade. Centrala Prag är indelat i tre parkeringszoner. I de mest centrala delarna får du parkera i max två timmar på gatan och i de yttre delarna får du stå i max sex timmar. Timtaxan ligger f.n på 40 CZK (cirka 15 kronor) och 30 CZK (cirka 11 kronor) i de respektive zonerna. Det finns också ett antal parkeringsgarage att välja mellan om du tar med bilen in till centrala Prag. Några av dessa är:

  • Parking Slovan, Wilsonova. Öppet dygnet runt. F.n 40 CZK (cirka 15 kronor) per timme.
  • Rudolfinum Parking, Náměstí Jana Palacha. Öppet dygnet runt. F.n 50 CZK (cirka 18 kronor) per timme.
  • Kotva Parking Garage, Králodvorská. Öppet dygnet runt. F.n 50 CZK (cirka 18 kronor) per timme.

För dig som inte vill köra i Prags centrum är stadens Park & Ride-parkeringar ett bra alternativ. Dessa finns i anslutning till tunnelbanestationer, däribland Skalka, Zličín, Nové Butovice, Opatov, Chodov, Ládví, Rajská zahrada, Černý most, Palmovka och Nádraží Holešovice. Parkeringarna är bevakade och det kostar endast f.n 20 CZK (cirka 7 kronor) att parkera hel en hel dag.

Vägarna i Prag och i andra delar av Tjeckien håller bra standard men skyltningen kan ibland vara otillräcklig. Det rekommenderas därför att du kör med antingen GPS eller håller koll på kartan. De flesta motorvägar och motortrafikleder är avgiftsbelagda och du måste därför ha en Autobahn-Vignette på vindrutans insida. Dessa kan köpas på bensinstationer och vid gränsen. En Autobahn-Vignette som gäller i tio dagar kostar f.n 310 CZK (cirka 115 kronor). Det är förbjudet för bilförare att prata i mobiltelefon eller skicka SMS under körning. Mobilsamtal med handsfree är tillåtna. I Tjeckien har fotgängare precis som i Sverige företräde vid övergångsställen.

Prag räknas till en av de vackraste städerna i världen och även om det finns en hel del att se och uppleva i själva stan så finns dock också en hel del sevärdheter i Prags närområden. Det gotiska slottet Karlstein är ett exempel. Slottet ligger drygt tre mil sydväst om Prag och har en historia som sträcker sig till 1300-talet. Upplev slottet och lär dig mer om det under någon av de olika guidade turerna. Avgiftsbelagd parkering finns i byn Karlštejn, drygt två kilometer från själva slottet. Om du reser med barn kan ett besök på Prags zoo bli uppskattat. Anläggningen ligger i den norra delen av staden och inhyser allt från isbjörnar till tigrar och örnar. Avgiftsbelagd parkering finns på området. Har du lust att göra en längre utflykt rekommenderas ett besök i staden Karlovy Vary som ligger drygt 13 mil väster om Prag. Staden är känd för sina spa-anläggningar och sin långa badhistoria. De varma källorna i staden har lockat en mängd kända namn, däribland Beethoven och Goethe.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.