Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Bangkok

I Bangkok hittar du flera av de mest kända hyrbilsföretagen. Välj bland internationella företag som Sixt och Budget eller hyr din bil av någon av de många lokala alternativen. Du hittar hyrbilsföretag både i centrala Bangkok samt på flygplatserna Bangkok Don Muang och Bangkok Suvarnabhumi. I Bangkok kan du hyra alla sorters bilar; välj bland prisvärda bilar i ekonomiklassen, mellanstora bilar eller varför inte en stadsjeep eller minibuss om du är i behov av mer plats.

Trafiken i Bangkok är tät och det kan vara en utmaning att hitta en ledig parkeringsplats; det finns över sju miljoner registrerade bilar i Bangkok men knappt 400 000 parkeringsplatser. Undvik att parkera din hyrbil på gatan då du riskerar att bli ”inlåst” av andra bilar som dubbel- och till och med trippel-parkerar intill dig. Vita och röda streck längs med vägkanten betyder att det är stoppförbud på platsen. Gula och vita streck innebär att det är förbjudet att parkera. Det smidigaste sättet att parkera din hyrbil på i Bangkok är att göra detta på någon av de så kallade Park and Ride-parkeringarna som finns i anslutning till tunnelbanestationer. Dessa finns bland annat på Ladprao Station, Ratchadaphisek Station, Thailand Cultural Centre Station Ratchadapisek Soi 6 och Queen Sirikit National Convention Centre Station.

Tänk på att du måste ha ett internationellt körkort för att köra bil i Thailand. Du riskerar böter om du inte kan visa upp ett ettårigt internationellt körkort, de treåriga internationella körkorten godkänns inte. Trafiken i Thailand skiljer sig åt från den svenska, här är körsättet mer aggressivt och oförutsägbart. Det är vänstertrafik i landet och som bilförare gäller det att vara uppmärksam på de många mopederna och motorcyklarna som finns ute i trafiken. Håll dig till trafikreglerna, eventuella böter utfärdas på plats. Felparkerade bilar kan få sina hjul låsta och dessa blir upplåsta först när böterna är betalda. Till skillnad från Sverige betyder helljusblink från ett annat fordon att denne inte tänker släppa fram dig. Det rekommenderas att du har med dig en GPS-navigator om du tänker köra runt i Bangkok då skyltningen kan vara förvirrande och bristfällig. Vägarna här håller generellt god standard, men staden är känd för sina trafikköer.

Bangkok är en fascinerande stad, men så är också dess närområden. Drygt 160 kilometer söder om Bangkok ligger den ökända semesterorten Pattaya. Orten har på senare tid sakta börjat göra sig av med sitt tråkiga rykte och börjar nu att omforma sig till en familjedestination. Här hittar du bland annat en fyra kilometer lång sandstrand, många affärer och restauranger. I närområdet hittar du också flera genuina thailändska orter. Ett annat trevligt utflyktsmål, i synnerhet om du tycker om natur, är nationalparken Khao Yai som ligger cirka 140 kilometer nordost om Bangkok. Här möts du av temaparker, vattenfall, grönskande dalar och vingårdar. För dig som gillar mat rekommenderas ett besök på Amphawa, den flytande marknaden. Amphawa ligger cirka sex mil väster om Bangkok och en mycket populär destination för en dagsutflykt. Här kan du inte bara avnjuta det genuina thailändska köket utan också fynda lokala hantverk och böcker.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.