Hyrbil i Barcelona

Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

De flesta stora biluthyrningsfirmor finns representerade i Barcelona. På flygplatsen har bland annat Hertz, Budget, Avis och Europcar sina kontor. I Barcelona centrum hittar man både de stora, välkända biluthyrningsfirmorna men även mindre, lokala företag. Det är möjligt att hyra alla sorters bilar i Barcelona, här finns allt från bilar i miniklassen till stadsjeepar och premiumbilar.

I Barcelona finns det möjlighet att parkera både i parkeringshus och på gatan. Det kan dock vara svårt att hitta en ledig plats, i synnerhet i stadens centrum. En av de större parkeringsplatserna i Barcelona finns vid bussterminalen på norra stationen, estación de Nord, vid Carrer de Napols och Av de Vilanova. Här kostar det f.n 2.99 euro, cirka 30 kronor, att parkera i en timme. Motsvarande taxa för en dygnsparkering, 24 timmar, är f.n 17.90 euro, cirka 180 kronor. Avgifterna är ungefär samma på stadens parkeringshus.

Parkerar du på gatan bör du se till att kolla upp parkeringsreglerna extra noga, i Barcelona får felparkerade bilar hjulen låsta eller blir i värsta fall bortbogserade. Avgiften för att lösa ut en bortbogserad bil är på närmare 2000 kronor och uppåt. Tänk på att en heldragen gul linje längs med trottoaren eller vägkanten betyder att det är förbjudet att parkera där eller att p-restriktioner gäller. Är den gula linjen streckad betyder det att det är stoppförbud på platsen. En blå linje betyder att man under dagtid får parkera i upp till två timmar med p-skiva.

Trafiken i Barcelona är tät i princip hela dagen men det finns fyra tidpunkter då den värsta rusningstrafiken pågår; mellan 08.00-09.30, 12.30-14.30, 15.30-17.00 samt 18.30 till 20.30. Om möjligt ska du se till att undvika att köra bil under dessa tider. Tänk på att det är förbjudet att tala i mobiltelefon under tiden du kör, det är också förbjudet att skriva SMS eller knappa på navigatorn under körning. Det är heller inte tillåtet att använda hörlurar eller öronsnäckor under körning. Bötesbeloppen i Spanien är höga, från 2000 kronor och uppåt, och inkasseras på plats. I Barcelona kan personbilar med fler än tre passagerare köra i körfält som är skyltade BUS-VAO.

Barcelona är en av våra populäraste weekendstäder och det finns gott om sevärdheter både i centrum och i närområdet. Ett exempel är provinsen Girona som ligger en timmes bilväg från Barcelona. Här finns mängder med små byar att utforska och området bjuder även på stränder, sjöar och berg, däribland nationalparken Les Gavarres. Om du har lust med en något längre utflykt kan du köra uppför Costa del Sol, hela vägen till gränsen mot Frankrike. Här hittar du bland annat Spaniens östligaste punkt, Cap de Creus, och byn Port Lligat där konstnären Dalí en gång bodde. Kör du istället söderut hittar du den populära badorten Sitges drygt 30 kilometer från Barcelona. Här finns både en härlig strand, många butiker och inte minst ett bra utbud av barer och restauranger. För dig som reser med barn, eller som har barnasinnet kvar, rekommenderas ett besök i nöjesparken PortAventura. Spaniens största nöjespark ligger drygt en timmes bilväg från centrala Barcelona och bjuder på en mängd hisnande attraktioner. Här finns även ett vattenland, Caribe Aquatic Park.

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.