Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Málaga

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

###Vilka uthyrare finns här och var? På Malagas flygplats hittar du fler av de större aktörerna ss. Avis, Budget, Europcar, Hertz, men även lokala aktörer. Dessa finns i terminalbyggnaden T2.

Fler lokala företag finns även just utanför flygplatsen på Avenida Garcia Morato, gatan som leder upp till flygplatsen, och ytterligare någon aktör en bit längre bort vid flygplatsens tågstation. Det kan verkligen löna sig att jämföra priser då det är kamp om resenärer på den här välbesökta flygplatsen. Tänk på att en bil med air condition kan vara värt en extra avgift särskilt då sommaren här är varm och solig.

För att hyra bil här behöver du vara minst 21 år och ha haft ditt körkort minst 1 år.

Det kan löna sig att jämföra priser då det är kamp om resenärens på flygplatsen. En så högfrekventerad flygplats som denna gör också att köerna till biluthyrarna stundtals är långa - om du har möjlighet att boka på förhand via internet sparar du både tid och oftast även pengar. de mest intensiva månaderna är juni till september. Länk till flygplatsens sida med internetbokning och prisjämförelsemotor.

Retur av bilarna sker på parkeringshus P1 våning -1 och -2 och man behöver inte gå in och lämna nyckeln i terminalen då de aktörerna har en motsvarande disk och service på plats här.

###Att köra i Malaga. Som alltid - använd säkerhetsbältet och se till att barn under tre år sitter tryggt i bilbarnstol, detta är det lag på i Spanien. Barn under 12 år skall sitta i baksätet. Hastighetsbegränsningarna är 50/90/120 km/timme och om du blir för ivrig kan polisen utmäta böter på plats. Tänk även på hur du hanterar din telefon och GPS, det är handsfreetvång i landet och att ställa in en GPS under körning är inte accepterat.

I staden bör du hålla ögonen på de många vespor som kryssar fram i trafiken. Utanför staden finns avgiftsbelagda vägar (märkta A), du får en biljett vid påfart och betalar per kilometer när du kör av. Vägnätet är överlag väl utbyggt och underhålet.

Bensinstationerna är oftast öppna mellan 08.00-20.00 och längs med motorvägarna finns service 24//7.

###Att parkera i Malaga Gör till vana att kontrollera om trottoarkanten där du parkerat är målad - det kan betyda att du inte befinner dig i en parkeringszon. Zonerna är ofta markerade med blått vilket ger dig 2 timmars parkering. Det finns fler underjordiska parkeringsgarage i Malaga och t.ex de på Avenida de Andalućia, Plaza de la Marina och Plaza de la Merced ligger bra till för ett stadsbesök.

###Att se och göra Sol och bad och hundratals kilometer av strand och glittrande hav. Om du styr österut och vill njuta avslappnat och lite mer privat strandliv ska du söka dig mot Maro eller Molino de Papel, bägge utan egentlig service men just därför också inte lika välbesökta. du hittar säkert en egen bit av paradiset här.

Om du siktar västerut mot bl.a. Torremolinos och Fuengirola hittar du mer av allting. Service, semesterfirare, soldyrkare, små restauranger och massor med charm.Ytterligare en bit når du t.ex Marbella, ett mer typiskt medlehavsklimat och landskap. Här saknas ingenting för strandfolket - klubbar, parasolluthyrning, toaletter - all service du behöver för att bara rätta till solglasögonen och njuta av livet.

Kanske du packat klubborna för att utforska greener och bunkrar här i solen. Här finns ett 60tal banor i toppklass med lika många hotell anpassade för er golfare och era behov. Med jämna mellanrum längst Costa del Sol kusten finns dessa proffsiga och populära klubbar.

Från Malaga, som fungerar som knutpunkt för denna del av Spanien, finns upptäckter och äventyr åt vilket håll du än vänder dig. Följ vägen norrut mot charmiga städer sprängfyllda av historia genom mäktiga monument, slott och kyrkor. Eller upp i dalen, mot den spektakulära fästningen Bobastro, den plats där muslimerna konverterade till kristendom och mejslade ut en moskeliknande kyrka ur fasta berget.

Om olyckan är framme är alarmtelefonnumret 112.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.