Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Berlin

Det finns ett stort antal hyrbilsföretag att välja bland i Berlin. Sixt, Avis och Hertz är några av de som finns representerade här. I Berlin kan du hyra bilar i alla kategorier; välj bland bilar i ekonomiklassen, premiumkategorin eller minibussar, kombibilar och stadsjeepar. Hyrbilsföretag finns i både centrala Berlin samt vid flygplatsen Berlin Tegel.

Att hitta en ledig parkeringsplats i Berlin kan vara en utmaning, i synnerhet i stadens mest centrala delar. Biltrafiken i centrum är också begränsad med hänsyn till miljön och endast bilar som uppfyller vissa krav får lov att köra där. Det krävs också en speciell dekal för att köra i miljözonen. Mer information om Berlins miljözon hittar du här. Det enklaste sättet att hitta parkering på är att ställa in siktet på något av Berlins parkeringshus och utomhusparkeringar. Här hittar du några av Berlins parkeringshus:

  • Deutsche Oper (350 platser)
  • Europacenter (1100 platser)
  • Parkhaus Hauptbahnhof (860 platser)
  • Rathaus-Center (840 platser)
  • Potsdamer Platz Nord / Sony Center – (1600 platser)
  • Potsdamer Platz Süd / Daimler City (6000 platser)

Ett smidigt alternativ för dig som inte vill, eller behöver, ta bilen till centrum är att parkera på en så kallad Park & Ride-parkering som finns i anslutning till tunnelbanestationer. Här hittar du en förteckning över Berlins Park & Ride-parkeringar. Det är också möjligt att parkera på gatan i Berlin. Staden är uppdelad i ett antal parkeringszoner där parkeringsavgifterna skiljer sig åt. Parkeringszonerna är markerade med en blå skylt med ett vitt ”P”. En skylt med en röd kant och en överkorsande linje betyder att parkering är förbjudet. Tänk på att det är förbjudet att parkera inom fem meter från en korsning och 15 meter framför eller bakom en hållplats. Vägarna i Tyskland och i Berlin håller god standard och är välskyltade. Tänk på att det är förbjudet att prata i mobiltelefon under tiden du kör om du inte använder handsfree.

Berlin är en stad med otaliga sevärdheter och utflyktsmål både i de centrala delarna och i närområdet. Ett uppskattat utflyktsmål bland barnfamiljer är anläggningen Tropical Islands som ligger drygt 3,5 mil söder om flygplatsen Berlin Schönefeld. Tropical Islands nås enkelt via motorvägen A13 och är öppen året runt. Här kan hela familjen njuta av bad, djungel och sandstränder; allt inomhus. Här finns också Europas högsta vattenrutschkana. Det finns gratis parkering på området. För dig som gillar att shoppa rekommenderas ett besök på Designer Outlet Berlin som ligger i Wustermark, drygt 1,5 mil öster om Berlin. Outleten är öppen måndag till lördag och här hittar du över 80 affärer, kaféer och restauranger. Parkering är gratis och finns i anslutning till området. Om du gillar historia och övergivna platser kan du ställa in siktet på Beelitz Heilstätten som en gång var en toppmodern vårdanläggning. Beelitz Heilstätten ligger i skogen, drygt fem mil sydväst om Berlin och lockar både ensamma besökare och guidade grupper. Kommer du hit under veckodagarna är chansen stor att du får utforska det spännande området på egen hand. Och du, glöm inte kameran!

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.