Karta

Flyg till Leipzig

Välkommen till Leipzig i tyska delstaten Sachsen. Förutom den musikaliska traditionen staden förvaltar är Leipzig även ett näringslivscentrum av rang.

Allmänt om att resa till Leipzig

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Tyskland.

Säsong

Med ett milt klimat året runt är Leipzig alltid trevligt att besöka. Men sommaren har som extra bonus många festivaler och event med musik som huvudtema.

Ta sig runt

Bästa sättet att ta sig runt är med cykel då nätverket av cykelvägar är heltäckande och tryggt.

Öppettider

Större shoppingcenter kan ha öppet fram till kl. 22.00 medan mindre butiker stänger tidigare. Många av de mindre håller även fast vid traditionen att inte ha öppet på söndagar.

Dricks

Service och moms ingår i priset på barer och restauranger. Det är dock vanligt att man rundar upp till en full euro genom att plussa på 5-10% på notans belopp.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 110

Svenska konsulatet i Leipzig

Schwedisches Konsulat c/o IHK Leipzig, Goerdelerring 504109 Leipzig

Tel: 0341-308 51 10

Sevärdheter i Leipzig

Nikolaikirche, St Nicholas kyrka har romanska och gotiska rötter men ett neoklassiskt uttryck i sina palmliknande pelare och krämfärgade kyrkbänkar. Kyrkan här har spelat en nyckelroll i ickevåldsrörelsen mot den östtyska regeringen, redan 1982 hölls här inspirerande fredsbön tidigt på måndagsmorgonen, en tradition som finns kvar än idag.

Museum im Grassi, universitets-ägt och med tre magnifika samlingar på ett par minuters avstånd från Augusttorget. Låt dig förtrollas, förföras och inspireras i dessa tre skilda världar. Musik-, världskultur och art noveau-museum. Allt från interaktiva ljudlaboratorium via häpnadsväckande fakta från andra delar av världen till spröda art deco inredningsföremål.

Stasi museum hyser skrämmande dokumentation om den hemliga östtyska polisen Stasi. Om väggar hade öron skulle dessa ha mycket att förtälja från tiden som högkvarter för Stasi. Här i det som då kallades Runde Ecke (Det Runda Hörnet) kan du nu upptäcka och utforska de mest befängda förklädnader, listiga övervakningsenheter, intriger och rekryteringsförfaranden (även av barn) som sänder kårar längs med ryggraden. Det fattades ingen verken inspiration eller nit när Stasi bestämt sig för att kontrollera, manipulera och förtrycka sitt eget folk.

Bach Museum berättar genom interaktiva presentationer historien om Johan Sebastian Bach. Bach, en tungviktare inom sitt kompositörs och musiker skrå, har lämnat ett arv i toner. En skatt för oss och för kommande generationer att njuta av. Här kan du se manuskripten, lyssna till barockinstrument och forska i skatten av allt han någonsin komponerat.

Oper Leipzig (Leipzig Opera), är ett av Europas äldsta operahus och en av Tysklands viktigaste kulturella institutioner. Programmet är en lockande mix av en medvetenhet om det klassiska och traditionella lite vågat kryddat med utforskande av nya teatrala skapelser. Besök deras hemsida innan ditt besök och se om du hittar biljetter i en kategori som lockar dig.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Leipzig

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.