Vi är resebolaget som sätter dig främst

Res på ditt sätt

När vi startade 2003 var målsättningen att vara annorlunda. Vi ville visa alla flygresemöjligheter på ett enda ställe – ett enkelt alternativ till de förvirrande sajterna som får resandet att kännas jobbigt.

Hoppar vi framåt till idag så har vi gått från att vara en flygsökmotor till att vara världsledande på resor. Vi är stolta över att 100 miljoner människor världen över (det är rätt många!) använder vår app och vår webbplats varje månad för att få hjälp med sina resplaner.

Vår huvuduppgift är att göra resandet så enkelt som möjligt, så vi hjälper varje användare att hitta de bästa alternativen för flyg, hotell och hyrbil för att skapa den perfekta resebokningen.

Men vi nöjer oss inte med det.

Vårt uppdrag är att leda den globala övergången till ett modernt och hållbart resande

Vad vi menar med modernt resande

Att resa handlar om frihet. Så att planera och boka en resa ska vara enkelt, inte tröttsamt.

Vi vet att du vill ha de bästa priserna och största möjliga flexibilitet, så att du göra de val som passar dig bäst. Därför jobbar vi alltid hårt med att se till att vår app och vår webbplats är riktig enkla och snabba att använda.

Välj bara vart och när du vill åka, så får du genast fram det bästa priset från tusentals sajter och slipper leta på andra ställen. Dessutom kan vi på många sätt hjälpa dig att hitta en resa som är anpassad till just dina önskemål, oavsett hur du vill resa eller vilken budget du har.

Känner du dig flexibel? Sök ”Överallt” och se hur långt du kommer till ett bra pris. Tänker du på ett särskilt resmål? Använd våra prisbevakningar så får du se när priset ändras.

Och när du vet när och vart du ska åka bokar du med några få snabba steg, antingen i appen eller på vår webbplats som finns på över 30 språk.

Vad vi menar med hållbart resande

Att resa är ett av livets största nöjen. Och den glädjen vill vi att varje generation ska kunna uppleva.

Vi lägger fram alla alternativ, så kan du fatta det beslut som känns rätt för dig. Till exempel visar vår märkning ”Grönare val” vilka flyg som släpper ut minst koldioxid. Vi har redan hjälpt över 10 miljoner resenärer att välja det flyg som har lägst utsläpp för den aktuella rutten.

Det här är bara en början, men vi tar hållbarhet på allvar och vill ta vårt ansvar. Vi köper hållbart flygbränsle för att bidra till att kompensera för varje resa som vi på Skyscanner gör. I vårt team vill vi att man ska kunna utforska världen på ett nytt sätt, som gynnar både människor och resmål.

Vi vet också att vi inte kan klara den utmaningen på egen hand. Därför samarbetar vi med hertigen av Sussex och ledande parter i branschen för att bilda Travalyst. Tillsammans är vi en förändringskatalysator, angelägna om att hjälpa alla att utforska världen ‒ i generation efter generation.

Vi går längre

Vårt uppdrag är att förändra världens resande.

Vår resa hittills

2003

Tre vänner träffas och börjar fundera på hur man kan skapa ett enkelt sätt att jämföra flygresor. Det förändrar resebranschen för alltid. Skyscanner är fött!

2006

Vår populära funktion ”Sök överallt” lanseras, skapad för att visa resenärerna resmålen med de billigaste flygen.

2009

Vi blir globala och vår sajt finns på 30 språk.

2011

Vår app lanseras ‒ det blir ännu lättare att boka resor var man än befinner sig.

2012

För att hjälpa resenärer att hålla sig uppdaterade skapar vi prisbevakningar, så att de får veta när priset på en flygresa ändras.

2013

Vi tar ett steg till och lanserar hyrbilar.

2014

Därefter fortsätter vi med hotell, så att användarna kan skapa sin perfekta resa.

2016

Vi blir uppköpta av Ctrip (nu Trip.com Group) med en prislapp på 1,4 miljarder pund. Det är det största förvärvet någonsin inom reseteknik i Europa.

2018

Konsumentrådgivningsgiganten Which? utser oss till ”Bästa flygjämförelsetjänst”.

2019

Vi uppnår 100 miljoner användare per månad och tillkännager vårt uppdrag att leda den globala övergången till ett modernt och hållbart resande.

Världen är din.
Vi hjälper dig att upptäcka den.

Flyg

Bland alla miljontals flygresor är det här du hittar de bästa priserna för såväl kortsemestrar som storslagna äventyr. Inga dolda avgifter. Inga dolda tillägg.

Med smarta sökfilter som exempelvis avgångstid och antal stopp kan du hitta ditt perfekta flyg. Dessutom har vi massor av knep och tips som hjälper dig att spara ännu mer.

Hitta ditt flyg

Hotell

Att komma fram är bara en del av resan. Vi hjälper dig att komplettera resan genom att visa dig miljontals rum i hela världen ‒ allt från lågpris till lyx.

Jämför alla de största namnen direkt här. Med våra suveräna priser på världens främsta hotell kan du spara ännu mer.

Hitta ditt rum

Hyrbil

Vi gör det enkelt att söka, jämföra och boka rätt bil. Du får ett bra pris på alla typer av bilar, från stora familjebilar till lyxiga cabrioleter.

Vi betygsätter varje erbjudande sett till bränslepolicy, upphämtningsplats och försäkring, så att du kan välja det som passar dig bäst.

Hitta din resa

Nytt utseende och en djärvare målsättning

Vi tror på att resandet har kraften att förändra oss. Och vi har kraften att förändra resandet.

Se vad som är nytt