Vi är resebolaget som sätter dig främst

Res på ditt sätt

När vi startade i 2003 satte vi oss i sinnet att vara annorlunda. Vi ville visa alla flygresemöjligheter på ett enda ställe – ett enkelt alternativ till de förvirrande sajterna där resor känns som tungt arbete.

Hoppar vi framåt till idag så har vi gått från en flygsökmotor till att vara världsledande på resor. Vi är stolta att 100 miljoner människor världen över (det är rätt många!) använder vår app och vår webbplats varje månad för att få hjälp med sina resplaner.

Vår huvuduppgift att göra resandet så enkelt som möjligt, så vi hjälper dem allihopa att hitta de bästa alternativen både för flyg, hotell och hyrbil, och få ihop den perfekta resan.

Men vi nöjer oss inte med det.

Det är vårt uppdrag att leda hela världens övergång till moderna och hållbara resor

Vad vi menar med moderna resor

Att resa handlar helt om frihet. Och att planera och boka en resa ska därför naturligtvis vara enkelt, inte en belastning.

Vi vet att du är ute efter de bästa priserna och mer flexibilitet att välja vad som passar dig. Därför jobbar vi alltid hårt med att se till att vår app och webbplats är supersmidiga och snabba.

Välj bara vart du vill åka och när du vill åka, så får du genast fram det bästa priset från tusentals sajter, och behöver inte titta någon annanstans. Vi kan också på många sätt hjälpa dig hitta en resa som är anpassad till vad du letar efter, oavsett resestil eller budget.

Känner du dig flexibel? Sök ”Överallt” och se hur långt du kommer till ett bra pris. Har du ett särskilt resmål i åtanke? Använd våra prisbevakningar så får du se när priset ändras.

Och när du väl vet när och vart du ska åka, bokar du med bara några snabba steg, antingen i appen eller på vår webbplats som finns på över 30 språk.

Vad vi menar med hållbara resor

Att resa är ett av livets största nöjen. Och den glädjen vill vi att varje generation ska kunna uppleva.

Vi lägger fram alla möjligheter för dig, så du kan ta det beslut som passar dig. Vi har till exempel vår märkning ”Grönare val”, som markerar de flyg som släpper ut minst koldioxid. Här har vi redan hjälpt över 10 miljoner resenärer att välja flygsträckorna med minst utsläpp i sin färdplan.

Det är bara en början, men vi tar allvarligt på hållbarhet och håller oss själva ansvariga. Vi köper hållbart flygbränsle så vi kan kompensera för varje resa här på Skyscanner. Vi är ett team som vill att man ska kunna utforska världen på ett nytt sätt, så att det blir till nytta för både människorna och platserna.

Vi vet också att vi inte kan klara den utmaningen själva. Därför samarbetar vi med hertigen av Sussex och ledande parter i branschen och har bildat Travalyst. Tillsammans är vi en katalysator för förändring, angelägna om att hjälpa alla utforska världen för kommande generationer.

Vi beger oss lite längre bort

Vi är ute på uppdraget att förändra världens sätt att resa.

Vår resa hittills

2003

Tre vänner träffas och börjar fundera på hur man kan skapa ett enkelt sätt att jämföra flygresor. Det förändrar resebranschen för alltid. Skyscanner är fött!

2006

Vår populära funktion ”Sök överallt” lanseras. Den är skapad för att visa resenärerna de billigaste resmålen de kan flyga till.

2009

Vi blir globala, då vår sajt nu finns på 30 språk.

2011

Vår app lanseras, så att det blir ännu lättare att boka resor precis där man är.

2012

För att resenärerna ska kunna hålla sig uppdaterade skapar vi prisbevakningar, så de får veta när priset på en flygresa ändras.

2013

Vi tar steget längre än flyg genom att starta biluthyrning.

2014

Efter det ger vi oss in på hotell, så att användarna kan skapa sin perfekta resa.

2016

Vi blir uppköpta av Ctrip (nu Trip.com Group) med en prislapp på 1,4 miljarder pund. Det är det största uppköpet någonsin inom reseteknik i Europa.

2018

Konsumentrådgivningsgiganten Which? utser oss till ”Bästa flygjämförelsetjänst”.

2019

Vi når upp till 100 miljoner användare i månaden och tillkännager vårt uppdrag att leda hela världens övergång till moderna och hållbara resor.

Världen är din. Upptäck den med oss.

Flyg

Bland alla miljontals flygresor är det här du hittar de bästa priserna, för såväl snabbturer som storslagna äventyr. Inga dolda avgifter. Inga dolda tillägg.

Med smarta sökfilter, t.ex. antalet mellanlandningar och avgångstid, kan du hitta din perfekta flygförbindelse. Dessutom har vi massor av knep och tips på hur du kan spara mer.

Hitta ditt flyg

Hotell

Att komma fram är bara en del av resan. Vi hjälper dig komplettera resan genom att visa dig miljontals rum, allt från lågpris till lyx, över hela världen.

Jämför alla de största namnen direkt här. Tack vare våra utmärkta priser på världens främsta hotell kan du spara ännu mer.

Hitta ditt rum

Biluthyrning

Vi gör det enkelt att söka, jämföra och boka rätt bil. Du får ett bra pris på alla typer av bilar, såväl stora familjebilar som cabriolet.

Vi betygsätter varje erbjudande sett till bränslepolicy, upphämtningsplats och försäkring, så att du kan välja det som passar dig bäst.

Hitta din resa

Ny stil och djärvare fram­tids­utsikter

Vi tror på att resandet har kraften att förändra oss. Och vi har kraften att förändra resandet.

Se vad som är nytt