Karta

Flyg till Santiago Arturo Merino Benitez

Välkommen till Santiago, eller Santiago de Chile i bergskedjan Anderna i Chile.

Visum

Chile kräver inget inresevisum för svenska medborgare. Vid inresa i landet stämplas ett turistkort som skall återlämnas till den internationella polisen vid utresan. Turistkortet gäller för besök under 90 dagar. En kopia på förkommet turistkort går att få hos den Internationella polisen

Säsong

Chile har sin sommar lämpligt när vi har vår vinter. November till mars är varma och soliga månader.

Ta sig runt

Transantiago erbjuder snabb och billig service runt staden. Här kombineras buss och tunnelbana till ett heltäckande och snabbt transportsätt. Tunnelbanan är oftast väldigt populär. Ta gärna en titt på deras hemsida innan avresa så du får en överblick över nätverket.

Öppettider

Många butiker har generösa öppettider veckan runt, särskilt större shoppingcentra. Den stora lockande loppmarknaden på gatan Bio-Bio har dock öppet endast på helgen.

Dricks

Etiketten här är annorlunda än i många andra länder men du ska ändå bara ge dricks om du tycker det var värt det. Förväntar sig personalen dricks ska de producera hög service. Tänk dock på att din generositet verkligen gör skillnad här när många har ytterst låga löner.

Information och nödfall

Polis 133

Ambulans 131

Brandkår 132

Sveriges ambassad

Nueva Providencia (ex Av. 11 de Septiembre) 2353,

4 piso Providencia

Tel: +56 2 2940 17 00

Sevärdheter


Centro Gabriela Mistral, detta kulturcentrum (uppkallat efter den första latinamerikanska kvinnan som förärades ett Nobelpris i litteratur) är ett spännande besöksmål. Utställningslokaler, utomhustorg, bokhandel, café och matställe. Här kan man lätt spendera en hel dag och inspireras, informeras och t.o.m göra ett besök i områdets charmiga lilla vinbutik.

Mercado Central lockar med sina torn av glänsande färsk fisk. Här mot bakgrund av en kakafoni av fiskhandlanras rop på kundernas uppmärksamhet ser du säkert lika många med korg som med kamera i handen. Om du gillar skaldjur kan du se vart lokalbefolkningen tar vägen på sina lunchraster här. Följ efter dem och smaka på paradiset.

Museo de la Moda är ett museum med en omfattande och utsökt permanent samling västerländska designer kläder. Det är smart, snyggt och elegant. Bland de av stjärnornas garderober som finns här kan nämnas John Lennons jacka och Madonnas kon-bh. Observera dock att av de 10 000 tals föremål i samlingen är det bara en bråkdel som finns till påseende och det varierar. Tillfälliga tema-utställningar lockar självklar många fans som t.ex. Michael Jackson influerade Tillbaka till 80talet eller sportkläderna från fotbollens World Cup som hölls här i Chile 1962.

Romantiskt, rustikt och roligt. Byggnaden La Chascona ”trassliga håret” byggd av poeten Pablo Neruda som kärleksnäste för älskarinnan Matilde Urrutia och namngiven med inspiration från hennes charmigt bångstyriga lockar lämnar ingen att tveka på Nerudas kärlek även till havet. Matsalen är en hytt, vardagsrummet en fyr och överallt har man samlat på färgat glas, snäckor och konstverk. Guidade turer tar dig genom huset och genom byggnationsprocessen. En charmig butik och ett litet café gör att du kan förlänga din vistelse här och njuta av atmosfären och alla intryck.

Vid Andernas fot hittar vi Santiagos kanske mest spännande vingård Vina Aquitania. Små mängder och hög kvalitet är ett av gårdens kännetecken. På gården får du ta del av hela produktionsflödet och med egna ögon se hur modern utrustning och traditionella metoder användes i lyckad förening. Utsikten härifrån är fantastisk och vinet i slutet av turen smakar gudomligt.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Santiago Arturo Merino Benitez

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Santiago de Chile: Santiago Arturo Merino Benitez.
Delta, Sky Airline, KLM, Air New Zealand, GOL Linhas Aéreas, Copa, Saudia och Avianca flyger alla direkt till Santiago Arturo Merino Benitez.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.