Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Madrid

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

###Vad vill du hyra och var? På Madrid-Barajas kan du hitta fler av de större aktörerna ss. Avis, Budget, Europcar, Hertz, men även lokala aktörer. För att hyra bil här behöver du vara minst 21 år och haft ditt körkort minst 1 år.

Uthyrningsföretagen är belägna i T4 på plan 1 och på T1 på plan 0.

###Att köra i Madrid. Som alltid - använd säkerhetsbältet och se till att barn under tre år sitter tryggt i bilbarnstol, detta är det lag på i Spanien. Barn under 12 år skall sitta i baksätet. Hastighetsbegränsningarna är 50/90/120 km/timme och om du blir för ivrig kan polisen utmäta böter på plats. Tänk även på hur du hanterar din telefon och GPS, det är handsfreetvång i landet och att ställa in en GPS under körning är inte accepterat.

Det är enkelt och skoj att köra i Madrid och från! Härifrån går vägar runt och ut i hela landet. I staden bör du hålla ögonen på de många vespor som kryssar fram i trafiken. Utanför staden finns avgiftsbelagda vägar (märkta A), du får en biljett vid påfart och betalar per kilometer när du kör av.

Bensinstationerna är oftast öppna mellan 08.00-20.00 men på motorvägar finns service 24//7.

###Att parkera i Madrid Gör till vana att kontrollera om trottoarkanten där du parkerat är målad - det kan betyda att du inte befinner dig i en parkeringszon. Zonerna är ofta markerade med blått vilket ger dig 2 timmars parkering.

###Trevliga utflykter Söder om Madrid och mindre än en timmes bilfärd bort hittar du ett av UNESCOS världsarv, det monumentala och kulturella beviset på samexistens mellan kulturer och religioner. Här i Toledo kan du njuta av den stimmiga folkliga marknaden, stillheten i katedralen eller utsikten från fästningen på stenades högsta punkt.

Även Aranjuez med sitt kulturlandskap är listat om ett av UNESCOS världsarv. Kungliga slottet här är öppet för allmänheten, passa på att besöka dess två trädgårdar. Överlag finns här många vackra trädgårdar och parker att utforska samt fel intressanta byggnader.

Segovia, när du styr mot nordväst hittar du ännu en pärla, även den listad bland UNESCOS världsarv, staden byggd i en skrovlig kalkstensklippa. Akvedukten, byggd av romarna i slutet av första århundradet är med sina 25 000 granitblock det som föranledde listningen men staden är fylld av liknande berömdheter och antik historia. Om vädret inte inbjuder till promenader i staden för att utforska alla de byggnader och parker som finns kan du hitta många museum att besöka. Militärmuseet, museet för häxkonst eller något av många andra unika utställningar.

Nordväst från Madrid hittar du staden Avila bakom sina robusta medeltida stadsmur. Med sina 3 meter tjocka väggar och en medelhöjd på ca 12 meter är muren en sevärdhet i sig. Passa gärna på att komma hit på kvällen då muren är dramatiskt belyst och spektakulär. Innanför murarna finns också mycket sevärt och muren i sig är sannerligen majestätisk och monumental även i dagsljus.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.