Karta

Wizz Air

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air grundades 2003 och flyger idag till över 117 destinationer i 35 länder. Wizz Air har en flotta på 75 plan varav majoriteten Airbus A320-200. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Budapest och har 25 baser i ett flertal europeiska länder, däribland Warszawa-Chopin, Prag, Sofia och Belgrad. Den nyaste basen öppnade i februari 2016 på den internationella flygplatsen Kutaisi i Georgien. Wizz Air flyger i huvudsak till mindre flygplatser för att hålla kostnaderna nere.

Planerar du att flyga med Wizz Air och reser helst utan incheckat bagage? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt Wizz Air handbagage och undviker önödiga bagageavgifter.

*Informationen är från januari 2017.

Varför flyga med Wizz Air?

Så checkar du in

Du som flyger med Wizz Air kan checka in gratis online eller via Wizz Airs mobil-app. Väljer du att checka in på flygplatsen kan du göra detta mot en kostnad av 30 € enkel väg. Observera att online och mobil incheckning inte finns på alla flygplatser, i de fallen erbjuds incheckning på flygplatsen gratis. Incheckning online är öppen från 30 dagar och upp till 3 timmar innan avgång. Incheckning på flygplatsen börjar 2 timmar och stänger 40 minuter innan avgång. Passagerare ska vara vid gaten senast 30 minuter innan planerad avgång.

Bagage och avgifter

Ett handbagage med måtten 42 x 32 x 25 cm ingår i biljettpriset. Det går även att beställa till ett större handbagage mot en kostnad, maxmåtten för en stor kabinväska är 56 x 45 x 25 cm. Om du hellre vill checka in ett bagage kan du göra detta mot en avgift. På flygbolagets hemsida finns en bagagekalkylator där du kan räkna ut kostnaden som baseras på resans datum, vikt och sättet du betalar det på. Observera att det är billigare att boka bagage i förväg än på flygplatsen. Det incheckade bagaget får inte vara större än 149 x 119 x 171 cm och väga mer än 32 kg. Läs mer om Wizz Air bagageregler här.

Platser

Du som flyger med Wizz Air kan välja din plats ombord mot en avgift när du bokar. Om du inte bokar någon plats kommer du att tilldelas en under incheckningen. Om du flyger med ett WIZZ Go- eller WIZZ Plus-paket kan du boka en plats kostnadsfritt.

Bokningsavgifter

Du som bokar ett flyg med Wizz Air via hemsidan, mobilappen eller flygbolagets callcenter får betalar 8 € per passagerare och resväg i administrationsavgift. För bokningar som görs av automatiserade system tillämpas en systemavgift på 10 € per flyg och passagerare.

Wizz Air destinationer

Wizz Air har avgångar från bland annat Stockholm Skavsta och Malmö i Sverige, och flyger till 134 destinationer i 40 länder. Några av de populäraste destinationerna från Sverige är:

Land Flygplats Flygplatskod
Ungern Budapest BUD
Polen Gdansk GDN
Polen Warszawa WAW
Bosnien Tuzla TZL
Serbien Belgrad BEG
Rumänien Bukarest OTP

Wizz Air rutter

Wizz Air flyger främst inom Europa. Några av de populäraste rutterna med avgång från Sverige är:

Rutt Flygtid
Stockholm Skavsta - Budapest 2h 5m
Stockholm Skavsta - Gdansk 1h 10m
Göteborg Landvetter - Budapest 2h
Stockholm Skavsta - Warszawa 1h 30m
Malmö Sturup - Budapest 1h 45m
Malmö Sturup - Gdansk 55m

Wizz Air

4,5/5
Baserat på 380 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.