Karta

Air China

Air China är Kinas näst största flygbolag och har sin bas på Pekings internationella flygplats. Air China grundades 1988 och ingår i alliansen Star Alliance. Flygbolaget har i dagsläget en flotta på drygt 400 flygplan, de flesta av typen Boeing 737-800 och Airbus A321-200. Air China flyger till drygt 200 destinationer i hela världen och har cirka 50 000 anställda.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Air China?

Så checkar du in

Du som tar ett flyg med Air China kan välja att checka in online eller via incheckningsdiskar på flygplatsen. Incheckning online är dock inte tillgänglig för flyg inom Kina. Online-incheckningen för Air Chinas flyg från Stockholm öppnar 36 timmar innan avgång och är öppen fram till tre timmar innan avfärd. Passagerare som checkar in online hämtar upp sina boardingkort vid incheckningsdiskarna i terminal 5. Air Chinas incheckningsdiskar på Arlanda flygplats stänger 45 minuter innan avgång.

Bagage och avgifter

På internationella flygningar får passagerare i First Class och Business Class ta med sig upp till två handbagage på max 8 kg ombord. För passagerare i Economy Class gäller ett handbagage på upp till 5 kg. Handbagaget får inte vara större än 55x40x20 cm. Samtliga passagerare på Air Chinas internationella flygningar får checka in minst ett bagage kostnadsfritt. För passagerare i Economy Class innebär detta en väska på max 23 kg och för Premium Economy-passagerare gäller en väska på max 32 kg. Incheckat bagage får inte överstiga maxmåttet 158 cm (längd+höjd+bredd).

Förfriskningar ombord

På Air Chinas flyg serveras nyttig mat utan tillsatser och med fokus på destinationens matkultur. Utbudet av mat och dryck skiljer sig åt beroende på säsong, biljettklass och destination. I Economy serveras till exempel gröt till frukost och kött eller fisk med ris till lunch. På kortare flyg serveras till exempel kinesiska kakor, mackor eller hamburgare.

Punktlighet

Air China var ett av de internationella flygbolag som hade lägst punktlighet under 2016. Endast 32,73 procent av Air Chinas flyg var i tid under den perioden, enligt statistisk från FlightStats.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.